“Metroxpress” reklamerer for “new age” sekten Scientology

17.mar 2008
Scientology´s fremstød i Danmark ser ud til at møde mindre modstand og skepsis end i Tyskland.
I hvertfald skriver den kapitalistiske reklameavis metroXpress at organisationen > > > > > > >
“for alvor ved at få tag i danskerne. Hver uge bliver mellem 250 og 500 nye danskere introduceret til den omstridte organisation, viser tal fra kirken” som videre fortæller læserne at “Scientology laver en gratis såkaldt ‘personlighedsanalyse’ “ på de nyrekruterede :

Scientology siger at de kan “mærke en øget interesse i kirkens bogbutikker. For få år siden solgte man under 50 Scientology-bøger om ugen, men det tal er nu steget til mellem 100 og 400 bøger om ugen.”

Men en “ekspert” i Scientology Peter B. Andersen advarer om, at det kan være svært at forlade Scientology igen:
Selvom han benægter at der foregår hjernevask i sekten advarer han om at :” . . hvis man er langt inde i Scientology, har man et tæt netværk inden for” kirken , “men få eller ingen venner og kontakter udenfor . . . kan det derfor være en forfærdelig oplevelse at forlade” kirken “fordi man står meget alene tilbage. Det er et stærkt socialt pres,” sagde Peter Andersen

Scientology-sekten har tre gange søgt om at blive godkendt som “trossamfund” i Danmark. Scientology vil altså anerkendes som kirke fordi det indebærer visse fordele.
Men forsøgene på at blive statsgodkendt trossamfund er hidtil mislykkedes. Blandt andet fordi organisationen ikke har kunnet overbevise udvalget om, at medlemmerne har en fælles religiøs tro.Men det vil ændre sig nu, mener præsidenten for Scientologys europæiske afdeling, Tarja Vulto.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s