PET-kommission i ni år uden en eneste afsløring > > > Pris:57 millioner

24. mar. 2008 – 15:48 *
Ikke bare møder partierne bag den af Folketinget nedsatte PET-kommission berettiget kritik fordi den stadig – efter mere end ni års “arbejde” ikke har kunnet – eller fået lov til – at offentliggøre en eneste af de tusinder af sager om PETs udemokratiske registrering og overvågning af lovlige politiske aktiviteter som vi allerede idag ved findes i PETs lukkede arkiver her i landet eller i USA. Men nu rejses der også direkte kritik af PET-kommissionens økonomiske sløseri fordi den har valgt at lægge sit arbejde på en af de dyre adresser på Strøget. Selv om man ønsker at være i nærheden af de politiske magthavere hovedstaden, er der billigere løsninger end Amagertorv, som PET har valgt. – – –

PET-kommissionen er ligesom PET et dyrt organ at holde i gang 

PET-kommissionen har i otte år boet på en af landets dyreste adresser på Strøget i København. BT skriver, at lejen for Amagertorv 29-A er 1,6 millioner kroner om året. – – Fra PET-kommissionens start i 1999 til udgangen af 2007 blev der brugt 10 millioner kroner på husleje, men kun 35 millioner i løn til kommissionens fem medlemmer og et mindre sekretariat. – – – Om kritikken af PET-kommissionen siger Fogh-regeringens Justitsminister Lene Espersen:

– PET-kommissionen blev som bekendt nedsat i den tidligere regerings tid – i øvrigt uden tilslutning fra V og K. Jeg har derfor ikke nærmere kendskab til de konkrete overvejelser om lejemål og sikkerhed med videre, der i sin tid blev foretaget, 

. . . .. “- Jeg vil nu bede mine embedsmænd undersøge, hvilke overvejelser, der i sin tid lå til grund for beslutningen. Som jeg tidligere har sagt, synes også jeg, at PET-kommissionen har været særdeles længe undervejs og derfor også er blevet temmelig dyr, siger hun via sin kommunikationsrådgiver.” Det skal siges at både “Danmarks liberale parti”;Venstre og Danmarksd “Konservative Folkeparti”, partier som gerne vil fremstå som partier der “værner om privatlivets fred og ukrænkelighed”,
overhovedet ikke ville have nogen undersøgelseskommission af det hemmelige politi´s spionage mod borgernes lovlige politiske aktiviteter, iøvrigt helt i forståelse med deres “venner ” i den hemmelige tjeneste.
De borgerlige partier´s forsvar for PET´s spionage og stikkervirksomhed får til følge at forslaget til undersøgelses-kommissionen ændres til at kommisionen også skal undersøge PET’s virksomhed i perioden 1945-1989 og de aktiviteter, der var baggrunden for denne virksomhed, det vil sige det som i borgerlige kredse blev kaldt “de røde lejesvendes samfundsnedbrydende og landskadelige aktiviteter”
Kommissionens formand, landsdommer Leif Aamand, oplyser, at han ikke har været med til at indgå lejemålet i Amagertorv 29A. Her råder man over 240 kvadratmeter på 1. sal. PET-kommissionen har kostet 57 mio.
10.Feb.2008 – – Ni år er gået, og regningen har rundet 57 millioner kroner, men PET-kommissionen har endnu ikke afleveret sin beretning. Det ekstremt langsommelige kommissionsarbejde får konsekvenser, skriver B.T. søndag. Det er åbenbart at jo længere tid der går inden PET-rapporten bliver skrevet desto mere forældet vil den være. Men det er måske også meningen med PET-kommissionen : en syltekrukke som skal lægge låg på de politiske forbrydelser som PET og de skiftende borgerlige og socialdemokratiske regeringer stod og står bag . — – — – – — – — – – Flere politikere indrømmer nu, at det er en skandale, at kommissionen har kunnet blokere debatten om nye regler for Politiets Efterretningstjeneste i ni lange år. – Når vi har forsøgt at rejse en debat, har regeringen hver gang fejet den til side med henvisning til, at man venter på PET-kommissionen, siger en radikal politiker til avisen BT.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s