Albanien og Kroatien på vej ind i Nato-krigsalliancen

3 april 2008 – 13:50

Sprækker i den kapitalistiske Nato-krigsalliance på bordet ved topmødet i Bukarest –

Krigen og besættelsen af Afghanistan og Nato’s ekspansion i Syd- og østeuropa var varme kartofler for Nato-landenes ledende politikere på Nato-topmødet i Rumæniens hovedstad Bukarest hvor man efter tre dages mødeforhandlinger ikke kunne blive enige om at optage to tidligere Sovjet-republikker: Ukraina og Grusien (georgien) i militæralliancen.

Det var et bagslag for USA’s planer om at optage to af Ruslands nabolande – Ukraine og Grusien i Nato-militæralliancen direkte efter Bukarest-mødet.

Og det var endnu et nederlag for USA’s Præsident Bush i rollen som politisk leder af den “nye verdensorden ” hvor “det demokratiske USA” spiller rollen både som lovgiver, ordenhåndhæver og dommer på det amerikanske såvel som det euroasiatiske kontinent og i den arabiske verden.
Præsidenten var blevet enige med både Ukraines og Grusiens ledere om at Nato-mødet i Bukarest ville tage beslutning om optagelse.

Der opnåedes enighed om at Albanien og Kroatien nu formelt bliver inviteret til at indgå i den ekspanderende aggressive Nato-krigsalliance. Det meddelte Nato’s generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer ved en pressekonference.
 “- Vi er blevet enige om at de her lande skal blive medlemmar i Nato”, sagde de Hoop Scheffer ifølge AFP.
Formelt blev Nato-optagelsen af to nabostater til Rusland blokeret af Frankrig og Tyskland.
Mens Frankrig begrundede afvisningen af Ukraine-Grusien optagelsen med at det “ikke var den rigtige måde at løse Europas sikkerhedsproblemer på” var Tysklands afvisning officielt begrundet med at “tiden ikke er moden”. Der blev talt om at “de må vente til næste Nato-møde i december”.
Men at Nato’ s allierede i Putins kapitalistiske Rusland er en medspiller i Nato’s spil om kontrollen over de euroasiasiske lande og folk gøres også klart af at USA-præsidenten efter Nato-topmødet tog direkte til den kommende vinterolympiske by Sotsji ved Sortehavskysten for at møde Putin “face to face” og diskutere “fælles problemer”.
Ruslands præsident var som tidligere inviteret af Nato til mødet . Her benyttede præsidenten lejligheden til at kalde NATO’s løfter om et eventuelt medlemskab for Grusien og Ukraine for “en direkte trussel” mod Ruslands sikkerhed.
Mr. Bush fløj fra Bukarest til Kroatien, som i realiteten blev optaget som fuldt medlem i militær-alliancen på konferencen sammen med Albanien. Her holder han møder med de kroatiske repræsentanter for derefter at flyve til Sotsji lørdag for et weekend-møde med Mr. Putin.
Hvilke studehandler som de amerikanske og russsiske topledere indgår bag om ryggen på det amerikanske,russiske, afghanske, ukrainske og grusiske folk kan vi kun gætte os til til .
En ting står klart . USA og Nato har store politiske og militære problemer i Afghanistan samtidigt som Rusland grænser op til Afghanistan og har militære og politiske erfaringer i at invadere, terrorisere, torturere, undertrykke folket i Afghanistan fra den sovjetiske besættelse der indledtes i 1978.
Ruslands Præsident Vladimir Putin sagde ifølge New York Times til Nato-landenes ledere at : – – “NATO kan ikke sikre sin sikkerhed på bekostning af andre landes sikkerhed “ , ifølge en embedsmand. Han kritriserede at nogle NATO- medlemmer, formodentlig de som var under sovjetisk kontrol, “gik så vidt som til fuldstændig dæmonisering af Rusland,og de kan ikke engang holde op med det nu.”
– For læsere, lyttere og seere af danske medier er denne vulgære og ensidige dæmonisering af Rusland – som ikke så meget skyldes Putins Nato-venskabelige politik – men Ruslands revolutionære socialistiske og kommnuniske fortid – genkendelig.

Putin afviste at Rusland havde imperialistiske ambitioner. Han sagde at Rusland ønsker “samarbejde med NATO om fælles sikkerhedsproblemer” — “som Afghanistan og terrorismen” — and he agreed with Mr. Bush that the cold war was over, another Western official said.

Mr. Putin clearly did not intend to make waves here, a day before President Bush and he are to meet again in Sochi, a Russian resort on the Black Sea near Georgia, for what is likely to be their last bilateral discussion as presidents. That discussion, he said, will probably center on the proposed missile defense system, which Russia opposes as a threat to its security. “We evaluate the results of this meeting as positive,” Mr. Putin told reporters after the meeting. “The spirit of cooperation and search for compromise prevailed.”
Den Tidligere Jugoslaviske Republik (FYR) Makedonien vil ikke blive “inviteret” fordi navnestriden med Grækenland fortsætter.

Reklamer

One thought on “Albanien og Kroatien på vej ind i Nato-krigsalliancen

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s