USA: 50.000 voldelige dødsfald om året ifølge ny rapport

11.april 2008 *
(CHIGAGO) – Den hidtil mest omfattende undersøgelse om voldelige dødsfald i de Forenede Stater viser at skydevåben er blevet anvendt i næsten halvdelen sagerne. For over halvdelen af disse er der tale om selvmord Det indebærer på den anden side at skydevåben ikke har været dødsårsagen for mere end halvdelen af offrene for de voldelige dødsfald.
Hvert år mister omkring 50.000 mennesker livet under voldelige omstændigheder. To tredjedele af alle mord i Staterne udføres med skydevåben.
Det har ført en del af den herskende borgerligt-reformistiske elite frem til konklusionen at det er teknikken, altså våbnene der er årsagen til volden. Fakta er at der findes andre lande hvor mængden af våben er lige så stor eller større end i USA i forhold til befolkningen, men hvor den blodige morderiske vold ikke er så udbredt som i Amerikas Voldelige Stater. For eksempel er mordraten betydeligt højere i den centralamerikanske El Salvador selvom der er 15 gange færre der besidder et våben i landet.
Hvorfor bliver så mange mennesker slået ihjel på det amerikanske kontinent ?
Det egentlige motiv og den afgørende kilde til den voldelige karakter af samfundslivet på det amerikanske kontinent er den herskende amerikanske kapitalistiske elite, i USA såvel som syd for Staterne, der i deres brutale jagt på profitter og rigdom har udbyttet det store flertal af amerikanere i en sådan grad at USA og de øvrige lande på det amerikanske kontinent idag repræsenterer ægte “gammelliberale” klassesamfund hvor kapitalismens “old-school-liberale” ideer har påtvunget disse lande og folk et brutalt klassesamfund med udbredt fattigdom, sult, hjemløshed og massearbejdsløshed og klasseskel som historisk bringer påminder om Charles Dickens “old Schoolliberale” England.
Socialister og revolutionære kommunister påpeger at det moderne kapitalistiske samfund herskende klasser forsøger at fralægge sig ansvaret for samfundets udvikling, dets kriser, ulighed. Kapitalen og dens spindoktorer forsøger at indvidualisere den samfundsskabte masse-arbejdsløshed, -fattigdommen og hjemløsheden for at kunne fritage det kapitalistiske klassesamfunds ansvar for krisen, volden og kriminaliteten .

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s