Grækenland:Millioner i strejke mod kapitalistisk pensionsreform

20 mars 2008 – 21:38

PENSIONS- løfter af Poul Nyrup- “Efterløn”-Rasmussensk-kaliber

Strejkekaos i Grækenland

skriver medierne om masseprotesterne mod den græske regerings EU-harmoniserede planer om en pensionsreform der tilfredstiller det kapitalistiske erhvervsliv krav og EU´s krav.  –    Arbejdere og offentligt ansatte strejker og protestere i milliontal fordi de indser at de velfærdsrettigheder som de i hverdagen slider for – bliver beskåret og angrebet af regeringen og det kapitalistiske erhvervsliv i Grækenland og EU – der ønsker øget udbud af arbejdskraft.
Efter flere måneders protester og strejkeaktioner gik flere millioner grækere ud i strejke onsdag. Torsdag tilsluttede ansatte i Athens metro sig til strejken, hvilket førte til store trafikale forsinkelser. Også togtrafiken var ramt. Regeringen hævder med en “afgrundslignende” retorik at ændringerne er nødvendige for at forhindre at “hele det sociale velfærdssystem bryder sammen.”

19 marts 2008 – Skoler, banker og turistanlæg blev lukket og mindst 150 flyafgange måtte indstilles da millioner af grækere onsdag gik ud i strejke. Den døgnlange arbejdsnedlæggelse er en protest mod en planlagt ændring af pensionssystemet. Ifølge ekperter trues af kollaps hvis det ikke reformeres. Den græske regering – som følger det græske erhvervslivs og EU´s “reformkrav” til gode for økonomien” – den kapitalistiske – , lovede i valgkampen inden valget i september i fjor at pensionerne ikke skulle forringes. Mange grækere anser at det løfte bliver forrådt med det aktuelle forslag.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s