Sverige: Sygeplejersker i kamp for højere løn :truer med kollektive opsigelser

april 2008

cfg

Sygeplejerskernes lønoprør 2008 fortsætter

En konflikt kryper nu stadig nærmere i forhandlingerne mellem Vårdforbundet och Sveriges kommuner og landsting (regionerne). Stadig flere sygeplejesker er forberedt på at opsige deres stillinger og skriver sig nu op sig på en liste som kaldes

LÖNEUPPRORET 2008 – Nu får det vara nog! (Lønoprør 2008 – Nu er det nok!)

“De håner os”

Sygeplejeskerne mener ikke at fagforbunds-ledelsen har rejst tilstrækkeligt høje krav. Ved forhandlingerne med arbejskøberen-siden: Sveriges kommuner og landsting , har forbundet krævet lønforhøjelser på 14 procent de kommende to år. Men sygeplejeskerne kræver mere, blandt andet en forhøjet indgangsløn fra 18 til 23.000 S.kr og en generel lønførhøjelse på 5.000 kroner.

Elisabeth Gripenhov
“-Jag tror ikke at der findes nogen anden faggruppe med tre års akademisk uddannelse som har så lav løn som vi har” , siger Elisabeth Gripenhov, sygeplejeske på Köpings lasaret, til SVT Rapport.
Dags dato har flere 30.000 sygeplejersker i hele landet har skrevet under på “Löneupproret” (lønoprøret) hidtil. Se hele listen på : LÖNEUPPRORET 2008 :Nu får det vara nog!
På Skadestuen og hjerte-intensiven på Köpings sygehus arbejder cirka 50 personer. Omkring tyve af dem planlægger at opsige deres stillinger hvis der ikke kommer en rimelig overenskomst igennem.
På hela Köpings Sygehus har omtrent 50 personer underskrevet “Lønoprøret”.
“Hvis parterne ikke når en overenskonst inden sidste marts truer en konflikt”, lyder det .
– “Jeg tror en overtidsblokade ville være enormt god. Jag tror at Sverige skulle gå i stå lynhurtigt hvis vi ikke arbejder over”, siger Anna-Maja Råberg,sygeplejeske på Köpings lasarett, til Rapport.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s