Det borgerlige medieflagskib TV2 på fallittens rand

18.april 2008

Krisen på TV2: – den borgerlige TV-station på vej mod fallit: Derfor bør TV2 og deres 213 millioner store underskud omgående privatiseres “

“TV2´s pengekasse er tom”

har bestyrelsen for Aktieselskabet TV 2/DANMARK A/S meddelt medierne i et forsøg på at tiltrække sig noget offentlig medlidenhed for på den måde at skaffe sig yderligere offentlig hjælp til den borgerlige TV-stations slunkne kasser.

.. . . . .. . . . . . . ..Kapitalistisk propaganda-medium på fallitens rand –  –  –   –

Den stadig statsejede TV-station startede som et delvist reklamefinansieret projekt med Jørgen Schleimann som borgerlig indpisker fra starten i 1988. Med støtte fra borgerlige partier som S – V – K – og R – begyndte TV2 som et borgerlig-liberalt medieprojekt – som “konkurrrent” til DR.
Det skulle udvikles til et borgerligt medieflagskib -finansieret af markedskroner imod de “røde lejesvende” på DR
Lederne af TV2 “troede at de kunne gå på vandet,” som journalisten Lone Kühlmann udtrykte det. Efter at “TV2” blev oprettet med skattekroner som økonomisk grundlag startede man kanalerne Charlie, Zulu, TV 2 News, TV 2 Sport, TV 2 Forlag, TV 2 Radio og magasinet Vi med Hund. Der fandtes næsten ingen grænser for hvilke “nye” områder TV2 ikke skulle gå ind i.
Nu er den statsejede tv-station reelt kørt i sænk. –
Det rejser spørgsmålet : Skal TV2 fortsætte som statsejet underskudsforretning når danskerne har den reklamefrie DR som public service-medium ?
Men hvorfor skal arbejderklassen og de progressive kræfter holde liv i en klart borgerlig nyhedsformidler med vore skattekroner ?
Faktisk lovede Fogh og hans konservative venner før dens tiltræden i 2001 at en privatisering af TV 2 ville blive gennemført. Både kulturminister Brian Mikkelsen og Venstres medieordfører Jens Rohde erklærede, at det skulle ske inden 100 dage. – – – –
Det var jo også i overenstemmelse med “god borgerlig-liberal” tankegang, at det “kapitalistiske marked” skal afgøre hvilke produkter – her TV-programmer – som er populære nok til at tiltrække kapitalistiske reklamekroner og dermed give en profit til ejerne af TV-stationen . Dermed får folket hvad de vil have og kapitalen får profit.” *
Det er i grove træk den borgerligt liberale tankegang bag kapitalistiske privatiseringer.
Nu næsten 7 år senere er TV2 stadig 100% statsejet og privatiseringen trækker ud fordi Fogh og hans
venner i Venstre og regeringen i realiteten ønsker at opretholde TV2 som en “statsautoriseret” borgerlig nyhedsformidler. Hvad TV2 jo er idag, med statsgaranti, så at sige
En privatisering vil gøre TV2 ligeså privat-kapitalistisk som TV3, 4, 5, 24 og dermed gøre TV2 mindre troværdigt som nyhedsformidler.
Sagen om TV2´s status som en del af det såkaldt “frie erhvervslivs” nyhedsformidling er altså mindre økonomisk end det ser ud til. Arbejderklassens revolutionære kommunistiske teoretiker Karl Marx talte om den “politiske økonomi”.
Selvom vi ofte hører at de private medier bliver styret af “hvad folk vil se og læse” – “hvad der sælger” så at sige. Faktisk har de borgerlige medier i langt højere grad et politisk-ideologisk mål, end det er økonomisk . Det ser vi nu anskueliggjort under TV2´s krise.
Det bedste eksempel i nyere tid er fra 1982 hvor koncernen bag Berlingske Tidende stod på falittens rand.
Avisen Berlingske gav dagligt millionunderskud. Men i stedet for at følge god kapitalistisk forretningskik og stoppe udgivelsen fortsatte trykningen, mens landsretssagfører Kristian Mogensen – en mand med mange kontakter i den danske overklasse – rejste landet rundt for samle penge ind til underskudsforretningen. I løbet af ganske kort tid samlede Hr. Mogensen et tre ciffret millionbeløb ind fra landets kapitalistiske overklasse til et fallitbo – sådan at spredningen af de borgerlige nyheder kunne fortætte fra Berlingske-trykkeri og redaktion og dermed opretholde den borgerlige livsløgn om kapitalismens overlegenhed over kommunismen.

Man kan sige at Fogh-regeringen – ligesom den “socialdemokratiske opposition” – varetager kapitalismens langsigtede interesser når de stadig ikke har overladt TV2 til de “frie markedskræfter”.
Samtidigt kører der en sag i det statskapitalistiske EU-bureaukrati om den danske stats økonomiske støtte til TV2 som endnu ikke er afklaret.

TV2 lykkedes i løbet af året 2007 ikke bare at formøble alle indtægter, men samtidigt at bruge 213 millioner mere end man havde i kassen. Hvorfor har man ladet udgifter køre mod afgrunden ?
Regnede man med at staten og skatteyderne automatisk kom de dyre skærmtrolde og deres mere eller mindre borgerlige mediefremtoning til hjælp ?
Noget kunne tyde på det.
Her er MERE klynk som TV2 har bagt videre til medierne:
“Økonomien i TV2 skranter alvorligt efter kæmpe-underskuddet i 2007. Nu fyrer medievirksomheden 110 medarbejdere.”
Krisen kradser så meget for TV2, at det nu for alvor gør ondt. ”

HULK . . HULK
videre . . . . “I regnskabsåret 2007 var underskuddet 213,5 millioner kroner.” – –
Som er forsvundet ned i underskudsprojektet “TV2Radio” og brugt til at udbygge “TV2- “copy”News” – en station ingen har bedt om .

Mere om TV2-krisen: “Torsdag formiddag vil TV2s ledelse på et medarbejdermøde fortælle, at 82 medarbejdere skal fyres, skriver Ritzau.
Dette er et resultat af, at ledelsen har krævet at udgifterne skal skæres med 150-220 millioner kroner om året.”
– – –

Lad TV2 og dens borgerlige-socialdemokratiske “supportere” vise, at de kan leve op til deres egne “liberale markedsfilosofi” om at : Lade TV2 “stå på egne ben”: privatisér stationen ” nu – dem der eventuelt har lyst til at støtte TV2 kan bidrage til deres støtteindsamling i form af aktiekøb og/eller abonnemt

Læs mere på

journalisten.dk: Dårlige tider fortsætter for tv2″

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s