EU: Ny inflationsrekord på 3,8 %

22.apr. 2008 * Inflationen i de kapitalistiske EU-stater fortsætter opad. Dermed fortsætter udhulingen af løn, pension og dagpenge for de brede befolkningslag som bruger størstedelen af indkomsten til køb af mad, klæder,huslejer og andre livsfornødenheder.

EUs egen statistik viser at inflationen i hele det kapitalistiske EU-område var 3,8 procent i marts måned –
Det viser at det såkaldte inflationsspøgelse som de kapitalistiske EU-stater frygter ikke er et dunkelt minde fra fortiden – men barsk virkelighed for de millioner af mennesker der hver dag må vende hver krone for at skaffe sig mad på bordet.
EU-statistiken fra februar måned viste en 3,4 % pris-tigningstakt . I januar var inflationen også klart over EUro-områdets 2 %-mål, nemlig 3,2 %

Med 3,8 procents inflation ligger inflationen dermed på det højeste niveau, siden opgørelsen af det såkaldte “EU-harmoniserede forbrugerprisindeks” blev påbegyndt i 1997.
Også inflationen i Danmark nåede rekord på 3,3 procent i marts

Det er først og fremmest de stigende fødevare-, benzin- samt uddannelsespriser i EU, der hæver inflationen. For de lande, der har euroen som fælles mønt, var inflationen i marts 3,6 procent, hvilket er en stigning fra 3,3 procent
måneden før. Danmark, der jo står uden for euroen, fastholdt i marts inflationen på 3,3 procent, hvilket er det hidtil højeste niveau i indeksets historie.
Inflationen i marts var fortsat højest i Letland, hvilket stadig kan tilskrives blandt andet kraftig stigende priser på fødevarer, alkoholiske drikke og huslejer, oplyser Danmarks Statistik.

– – –


BEMÆRK: Samtlige EU-stater – undtagen Holland – lå i januar over 2 % -inflation – Et mål som blev fastslået i Maastricht-traktaten eller den Økonomisk-Monetære Union ØMU – hvor bekæmpelse af inflationen – det vil sige prisstigninger på alle kapitalistiske varer, også varen arbejdskraft (arbejdsløn) – blev fastslået som det højeste mål i de tilsluttede staters økonomiske politik.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s