Børn solgt som slavearbejdere i kapitalismens Kina

30 april 2008 – *
Flere end tusind børn og unge slider som slavearbejdere i Kinas kapitalistiske industrier.

Børn fra 7 til 16 årblev rekruteret fra et fattigt landbrugsområde i provinsen Sichuan i det sydlige Kina, rapporterer avisen China Daily. Ligaen som rekruterede dem fik hvad der svarer til 220 kroner for hvert barn. Børnene får omkring 2:25 kroner i timen for deres arbejde.
Dagen inden havde avisen Southern Metropolis en reportage hvor det fortælles at børn er blevet solgt “som kålhoveder” til værksteder i Dongguan. Nogle hundrede børn er hidtil blevet reddet fra fabrikerna i Dongguan.

Ny arbejderbeskyttelseslov

I fjor blev en lov vedtaget med visse forbedringer af arbejder-beskyttelsen i Kina, efter afsløringer om at børn og mentalt handikappede blev udbyttet under slavelignende forhold.
Nu er en special-gruppe blevet nedsat for at redde de andre og anklage de som ligger bag børnehandelen.
-Vores arbejderbeskyttelse og vor faglige organisation skal udrede situationen i alle virksomheder i byen, siger Wang Yongquan, talsmand for myndighederne i Dongguan.
Alle vil dog ikke blive reddet, der findes børn som har taget jobbet “frivilligt” som det udtrykkes. I det område som børnene kommmer fra, er landbruget ikke i stand til for at forsørge en familie og mange forældrer er “glade for at deres børn tjener penge”.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s