Kapitalismens Kina: Otte åring løb 3500 km for at tilfredstille forældres olympiske ambitioner

28 August 2007 – *

Er det en solskinshistorie fra kapitalismens Kina eller er det et eksempel på kapitalismens individuelle statusjagt at en familie “overbeviste” deres otte årige datter, Zhang Huimin om at hun skulle stige op klokken halv tre om morgenen og springe omkring 65 km hver dag i næsten to måneder.

Zhang Huimin går i mål

Efter 3 tusind og 500 kilometers løbetræning og 55 dages løb har hun nu nået målet, hovedstaden Peking. Zhang Huimin startede fra den sydkinesiske provins Hainan og blev fulgt af hendes far på cykel.
Pigens far vil rette opmærksomheden mod datterens evner optil OL.
Han håber at hun skal kunne stille op i de olympiske lege i 2016. Zhang Huimins løbetræning under de 55 dage svarer til et og et halvt maratonløb pr dag. (42 km)

“Hun vil blive skadet”

Faderen benægter at han tvang Huimin ud på de daglige maratonrunder, men kinesiske medier og analytikere har kritiseret ham for hans træningsmetoder. Ifølge Liu Hong, chef for Kinas centralorganisation for idrætsskoler, er det ekstremt hårdt selv for et voksent menneske at løbe de daglige maratonrunder som Zhang Huimins har gjort .
“-Det vil sikkert skade hende” siger Liu Hong. Faderen virker dog ikke som om han har ændret opfatning. –
“-Jag bryder míg ikke om hvad eksperterne siger. Også selv om de anklagar mig for at være grusom ved jeg at jeg har ret, siger han og påpeger at hans datter aldrig har klaget på at hun har ondt i benene eller at hun er træt.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s