Ukrainsk nazist udvises efter 50 år i USA

20. maj 2008 – *
Ukraineren John Demjanjuk blev sammen med tusinder af “ukrainske samarbejdsfolk” og nazi-tyske krigsforbrydere budt velkommen af USA efter Anden Verdenskrig. De blev hjulpet med at flygte ud af Europa med hjælp af Cia ; USA´s hemmelige politi eller Vatikanets – den kristen-katolske kirkes – hemmelige flugtruter.

Det var USA´s plan at Demjanjuk og de andre nazistiske krigsforbryderes erfaringer og kendskab om antikommunistisk propaganda og krigsførelse skulle bruges i den uerklærede “kolde krig” mod Stalins Sovjet.
I den amerikanske offentlighed blev John Demjanjuk opfattet som tidligere “tysk fange” og allerede i 1950´erne gav myndighederne ham et amerikansk pas. Men i 1977 blev der rejst mistanker mod ham for at have været Kapo-vagt ved den nazityske Kz-lejr Sobibor under Anden Verdenskrig.
Han blev også udpeget som en berygtet SS-vagt i KZ-Treblinka udryddelseslejren i perioden 1942-1943 hvor han begik mord og sadistiske overfald på fangerne.
– Demjanjuk i håndjern –
Derfor blev der rejst spørgsmål om hans opholdret i de Forenede Stater og han blev dømt til udvisning i en amerikansk domstol. Han ankede, men har nu tabt kampen om at få ret til at opholde sig i de Forenede Stater.
USA:s Højesteret afviser at omprøve Demjanjuks anke over de amerikanske myndigheders udvisningsbeslutning. Ifølge denne kan han sendes til sit hjemland Ukraina, eller til Tyskland eller Polen hvis Ukraina vægrer at tage imod ham.
Den nu 88-årige Demjanjuk fik indrejsetilladelse i USA i begyndelsen af 1950`erne efter at have hævdet at han tilbragte “største delen af krigen i tysk fangenskab”.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s