Terrorhysteri i Sverige : Reaktor 1 på atomkraftsværket Oscarshamn lukket

21 maj 2008 *

Atomkraftsreaktor lukket pga “risiko for sikkerheden (sabotage-mistanker)


Et 300 meter stort område ved atomkraftværket i Oskarshamn på den svenske Østersøkyst blev spærret af efter at “spor af et højeksplosivt stof” blev opdaget på hænderne af en svejser

Atomkraftsværk under politibeskyttelse * * * * *

Det var højtfølsomme sensorer som viste spor af stoffet under en stikprøvekontrol af svejseren og en pose han bar. Svejseren arbejdede med serviceeftersyn for et firma kontraheret af Atomkraftsværket. Han blev sammen med en kollega arresteret og er under anklage for “sabotage”

Stoffet som svejseren havde “spor af på sine hænder og en pose” er ikke ulovligt at besidde og ifølge opgivelser til politiet handler det om stoffet TATP (triacetontriperoxid) , som er et ekstremt følsomt og upålideligt som sprængstof som kan eksplodere af små stød, tryk eller varme. Det kan så at sige eksplodere som et lyn fra en klar himmel. Derfor bliver det ikke engang brugt af de “nyttige idioter” som tror at de kan terrorisere sig til en bedre verdensorden.
Begge anholdte er hvad politiet kalder “etniske svenskere”
Hverken svejseren eller hans arbejdskammerat har indført noget eksplosivt stof på atomkraftsværket – andet end de mikroskopiske partikler som kraftværkets sensorer registrerede.
Svejserens pose med toalettartikler blev skudt i stumper af indkaldte bombebteknikere og resterne skal analyseres, hedder det i politiets udtalelser.
Efter SKL´s undersøgelse viste det sig at det “farlige” stof var “barberskum”. En ret udbredt stof blandt mænd der barberer sig hver dag.
Ledelsen af atomkraftværket besluttede i aftes at lukke Atomreaktor 1 på værket.
Begge anholdte har arbejdet med isoleringsarbejde på Reaktor 2 som er ude af funktion pga “revisionsarbete” (servicekontrol) i hvad der kaldes “sikkerhedsklassificeret” område. De har også haft adgang til Reaktor 1.
Begge anholdte – som ikke er ansatte på værket , men arbejdede for et andet firma – er blevet “sikkerhedsgodkendte” efter Atomkrafts-ledelsens kontrol i politiets registre.
Begge de “terror”-mistænkte er nu – 23.maj – løsladt.
Det viste sig at det “farlige sprængstof” som Atomkraftsværkets “højteknologiske sikkerhedssystem” opdagede var “barberskum”.
Politiet havde endvidere intet på dem – andet end gamle lovovertrædelser som de blev dømte og straffet for.
Produktionen af strøm på atomreaktor 1 vil ifølge ledelsen være stoppet i mindst et par døgn.

FAKTA om ATOMKRAFTsværket OscarHamn
Drives af den storkapitalistiske energikoncern “Eon”´s datterselskab OKG AB.• Et selskab der driver tre av Sveriges atomkraftsreaktorer og fremstiller ti procent af landets el. Reaktorerna ligger på Simpevarpshalvøen tredive km nord for Oskarshamn.
• Atomreaktor O1 togs i drift 1972 og har maks-effekten 491 megawatt (MW).
Atomreaktor O2 fra 1974 har maks-effekt 617 MW.
O3 er nyere og togs i drift 1985 og har maks-effekt 1 194 MW.
• I O2 gennemføres netop nu en årlig så kaldt “revisionsavställning” (kontrol) som påbegyndtes natten til den 10 maj og skal løbe frem til den 4 juni. Blandt andet skal generatoren inspekteres og en ny spærdampventil i turbineanlægget skal monteras. Derfor er anlægget nu kobblet ud af el-kraftsnettet.
• På Simpevarpshalvøn findes også Clab, det centrale mellemlager som tager imod brugt atombrændsel fra samtlige svenske reaktorer.
Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s