Statstøtte til fallitboet TV2 fra den “liberale” regering

11.juni 2008

Den statsunderstøttede kapitalistiske reklame-propagandasender TV 2 har været truet af betalingsstandsning eller direkte konkurs. Professor i medievidenskab Frands Mortensen fra Aarhus Universitet mener, at hjælpen fra kulturminister Brian Mikkelsen til TV 2 i form af statsgaranterede lån er et udtryk for dyb krise.

“- Umiddelbart må det betyde, at TV2 rent faktisk var ved at gå konkurs. At TV 2 rent faktisk ikke kunne låne penge i banken til at betale sine regninger, så TV 2 må have være tæt på at gå i hvert fald i betalingsstandsning. Det er en temmeligt alvorlig situation” , siger Frands Mortensen.

Regeringspartierne gav et valgløfte om at privatisere det borgerlige medieflagskib TV2 .
Men frygten for at den borgerlige mediestation s troværdighed skulle blive reduceret til TV3-reklametv-status fik Brian Mikkelsen til at udskyde “privatiseringen” selvom salget af TV 2 var et prestigeprojekt fopr samme konservative Brian Mikkelsen. Derefter fulge en sag i EU-systemtet om “ubrettiget statstøtte”.
Idag er stationen at TV2 er et fallitbo og regeringen har valgt at bryde med de fremherskende liberale principper både i Danmark og EU for at sikre at TV2 kan forsætte som en stor dominerende borgerlig nyhedsformidler der kan sætte dagsordenen for det borgerlige og sovcialdemkoratiske Danmark.

Frands Mortensen mener dog ikke, at TV 2 har klaret skærene endnu, fordi EU-Kommissionen først skal godkende hjælpen. Det kan i værste fald tage 18 måneder, lyder det fra medieprofessoren.

Kilde:/ritzau/

Læs videre:Krisen for TV2 fortsætter

Derfor bør TV2 omgående privatiseres

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s