Var virkelighedens James Bond russser ?

16.nov 2007 *

Sovjetisk dykker reddede Sovjets topledere fra at blive elimineret i britisk bombeattentat

En nu forhenværende kamp-dykker, Eduard Koltsov, har besluttet at afsløre sandheden om en af den kolde krigs mange incidenter – inden han forlader denne verden. Koltsov havde hyre ombord på fartøjet “Ordzjonikidze” ; som en sovjetisk topdelegation med Nikita Chrusjtjov i spidsen sejlede under et officielt statsbesøg i Storbritannien i 1956
Chrusjtov var populær hos de vestlige imperialistiske ledere – efter hans opgør med den revolutionære kommunisme og den socialistiske opbygning af Sovjet i 1930`erne på den 20.Kongres i marts måned samme år. Hermed var kapitalens frygt for kommunismen og revolutionen, og de “kommunistiske” partiers aktiviteter der fulgte Chrusjtov “nye fredelige linje”, officielt, blevet afløst af en “samarbejdende og parlamentarisk” ånd.
Derfor blev Chrusjtjov budt velkommen af de britiske magthavere i 1956, men under besøget havde briterne forberedt at vise deres “taknemmelighed ” overfor “Chrusjtjovs fredelige hensigter” med en opvisning af Storbritanniens flere hundrede år lange blodige tradition og erfaringer med blodige krige og attentater.
Omtrent samtidigt som det sovjetiske fartøj “Ordzjonikidze” lagde til kaj i britisk havn ; forsvandt den 47-årige brittiske søofficer Lionel Crabb , en kaptajn og dekoreret helt fra Anden Verdenskrig. Ligesom Koltsov også en kampdykker med erfaring. Crabb´s krop blev senere fundet i vandet udenfor Portsmouth med hovedet afskåret , men identiteten på kroppen blev ikke officielt fastslået og hele sagen blev mørktlagt af de britiske myndigheder.
Nu siger Koltsov at han dykkede for at undersøge det sovjetiske fartøj og da opdagede en dykker som viste sig at være i gang med at montere en mine på det sovjetiske fartøjs skrog, omtrent ud for skibets ammunitionslager. Koltsov skar struben af attentatsmanden. Officielt benægtede de sovjetiske myndigheder al kendskab til Crabb.
Eduard Koltsov er dog ikke den første fhv. sovjetiske militær som har stået frem for at fortælle om Crabbs skæbne.


KILDE: vzgljad 16/11 2007

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s