Moskva 1952: SUKP(b)´s 19.Kongres: Virksomhedsberetningen

– AKP(b):s Centralkomité´s virksomhedsberetning ved den 19. partikongres (svenska)
5. oktober 1952 Aflagt af Georgij Malenkov

Efter den 19.Kongres – og Stalins bortgang – hvor den revisionistisk-socialdemokratiske Hrustjovgruppe kuppede sig til magten ændrede man straks det kommunistiske parti´s navn: Al Unionens Kommunistiske Parti (bolsjevikerne) AUKP(b) : SUKP(b) . “Bolsjeviker” blev fjernet – hvilket ikke bare var en formalitet men et klart signal om at partiet havde ændret karakter i klar revisionistisk retning.
Hrusjtjov-gruppen repræsenterede ikke arbejderklassen, men direktørerne i de store virksomheder og øvrige lederlag og politikere i det sovjetiske samfund som var “trætte” af den skærpede klassekamp og kolde krig mod arbejderklassen og kommunismen. Med Hrustjov-gruppens magtovertagelse fjernes arbejderklassen fra partiprogrammet , det vil sige: det sovjetiske parti blev hvad de kaldte “hele folkets parti” som det blev udtrykt. Ikke tilfældigt minder det om de socialdemokratiske partiers ord om “et parti for hele folket”. Og det lyder jo sympatisk, men dækkede over at arbejderklassens rolle som leder af udviklingen frem mod kommunismen – det klasseløse samfund uden privat ejendomsret til produktionsmidlerne, hære, grænser og penge, var afskrevet.
Hvilket i realiteten indebar at kommunismen var afskrevet og det klasseløse samfund blev forvandlet til en småborgerlig frase; en utopi uden hold i virkeligheden.
Hrusjtjov repræsenterede i realiteten de samme klassekræfter som stod bag de mensjevikisk-borgerlige-socialdemokratiske kræfter som havde tabt borgerkrigen og indflydelsen efter Ooktober-revolutionens sejr i 1917.
Nu dukkede de op igen – understøttet af de kapitalistiske kræfter i udlandet (USA/vesteuropa).
For rigtigt at vise Hrusjtjov-regimets venner i USA, Vesttyskland og Europa at der var tale om en ny kurs – et nyt regime – blev Stalingrad – navnet på den sovjetiske storby – symbolet på den ukuelige antifascistiske modstand efter sejren over de fascistiske styrker i 1943 , som indgav håb og kampvilje i hele det af fascismen underkuede Europa – fjernet fra landkortet af den sovjetiske ledelse – under stærke folkelige protester i Sovjet . Det skete for at “please” USA og deres allierede satellitstater i Europa.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s