EM:Hollandske guldfavoritter udspillet af et charmerende russisk hold

21.juni 2008

I aften er vi alle russere

BASEL (Schweiz) Jubelen ville ingen tage på Sct. Jacobs Park stadion i den schweiziske by Basel da Europas nye stjernespiller, den russiske spilfordeler og angriber Andrej Arshavin – fra baglinjen med en elegant skruet aflevering over hovedet på den næsten to meter høje hollandske målvogter Edwin van der Sar til en fremstormende Dmitrij Torbinskij der med ydersiden af venstrefoden kælte bolden i mål og bragte Rusland foran med 2-1 i forlængningen af kvarfinalen i UEFA´s europa-mesterskabsturning.

Torbinskij scorer på Arshavins geniale aflevering, mens den hollandske målmand “danser ” rundt inde i målet .

Det ligner EM 1992 hvor Danmark – som ikke engang havde kvalificeret sig sportsligt, men kom med efter den politiske udelukkelse af Jugoslavien – overraskede alle med ved at vinde turneringen og blive Europamestre.
Vil Rusland overraske alle – ligesokm Danmark (1992) og Grækenland (2004) ?

Rusland var hele kampen igennem det boldførende og angribende hold.
De hollandske spillere som af media var blevet udråbt til guldfavoritter – og som havde udspillet verdensmestrene Italien og Frankrig – trillede når de enelig fik bolden forsigtigt og forudsigeligt rundt foran de kvikke russiske spillere i forsvaret uden at kunne komme igennem for alvor.
Kun når hollænderne fik et frispark nær det russiske straffesparks-felt – hvilket sjældent skete – kom de i nærheden af det russiske mål . Det var netop efter frispark at hollænderne – ufortjent – udlignede fire minutter inden den ordinære kamps afslutning.

Hollands målmand van der Sar var chanseløs da Pavlutjenko scorede kampens første mål

Rusland tog helt retfærdigt føringen gennem Roman Pavlutjenko´s mål i det 56. minut efter et typisk russisk angreb hvor det hollandske forsvar blev trevlet op af de hurtige teknisk dygtige russiske angribere.

GULDfavoritterne fra Holland var chanceløse i kvarfinalens forlængning

Chanserne var mange. De bold- og løbeglade russere sprang, fintede og driblede sig gang på gang igennem et træt hollandsk forsvar. Og det blev ingen ny hollandsk målfest, men en russisk.

Efter forlængningen står det klart at outsideren Rusland har sendt de hollandske guldfavoriter ud af turneringen. Heller ikke denne gang bliver der noget guld til Holand.
Holland fik velfortjente tæsk med 3-1 af et uimponeret angribende russisk hold der nu er kanidater til titlen som europæisk mester.

I Basel havde flere end 100 000 hollændere i timerne op til kvartfinalen ellers lagt op til sejrsfest og malet byen orange.
Og inde på St Jakob Park´tilskurepladser vandt Holland let. Næsten hele vejen rundt syntes de orange farver med små rød-hvid-blå russiske enklaver.
Men på banen dominerede de Oranje ikke på samme måde som de havde gjort mod Italien og Frankrig. De hollandske spillere bar sorte armbånnd i sorg og sympati med Khalid Boulahrouz og hans hustru, hvis for tidligt fødte datter døde på et hospital i Lausanne, onsdagen. Højrebacken fandtes trods familietragedien med på banen.


Navnet på Ruslands nye europæiske fodboldstjerne er Andrej Arshavin

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s