Monsteret fra Amstetten: Fritzl var “mors dreng”

30.juni 2008 *

Efter afsløringen af de systematiske forbrydelser i kælderen til middelklassefamilien Fritzl´s villa i den pæne østrigske by Amstetten er der mange der stiller spørgsmålet: Hvorfor ?

I de “protestantiske” lande får “katolicismen” skylden. Andre taler om “den tysktalende kultur” som forklaring på Fritzl´s afskyelige forbrydelser med henvisning til at Hitler var tysk-talende østriger. Hermed overser man det faktum at Hitler aldrig lykkedes overbevise et flertal af tyskere i noget “frit valg”. Ikke engang den antikommunistiske terror efter Rigsdagsbranden i februar 1933, kunne sikre Hitlers Nazi-parti et flertal i Weimar-republikkens sidste valg i marts 1933.
I borgerligt feministiske kredse er Fritzl´s forbrydelser det endegyldige bevis for deres tese om at “mænd er dyr” – synes du ikke det ?”, – “tycker inte du det ? ” – som den svenske femifascist Ireen von Wachenfeldt – spurgte en journalist fra Sveriges Television –landets største nyheds- og mediacenter.

Men vi kommer måske nærmere sandheden ved at lytte på hvad Fritzl selv siger:

“Min far var en taber, som jeg foragter. Da jeg var fire, smed min mor ham ud, og pludselig var der blot min mor og mig. Min mor var en stærk kvinde. Hun opdragede mig til disciplin, orden og flid. Hun var verdens bedste kvinde, og jeg var på en måde hendes mand,” fortæller enebarnet Josef Fritzl til hans advokat,

Den senere voldtægtsforbryder og pædofilist Fritzl har altså fra han var 4 år, levet uden fader og sandsynligvis også uden andre mandlige forbilleder (onkler osv).
Hvilket gør udvikligen af en mandlig identitet sværere. Drenge der vokser op uden fædre eller nærvær af andre levende mandlige identitetsbærere søger forbilleder andre steder :
For eksempel i filmens fiktive verden hvor gangstere og ego-centrerede voldspsykopater er overrepræsenterede eller i det militære som jo pr definition er en voldelig “bransche” , hvor man stræber efter at opnå (over-) magt gennem vold og fysisk overherredømme.

Derfor vil det uden tvivl være mere progressivt at rette søgelyset mod mangelen på levende mandlige forebilleder – i både familier og samfund for at finde forklaringer på forbrydelserne i Amstetten og andre steder. Mænd som demokratiske forbilleder, rollemodeller i opdragelsen af drenge bør tillæges større betydelse Det står ganske vist i modsætning til de feministiske fascistiske opfattelser om “mænd som dyr” som er mere udbredte end det kan se ud til.
1*)
Ultrafeministen Ireen von Wachenfeldt Forkvinde for “Kvinnojourernas Riksorganisation” udtalte i TV-program: “Män är djur… tycker inte du det ?”


Interview med Ireen von Wachenfeldt:” Mænd er værre end dyr”

Note: Ireen von Wachenfeldt var forkinde for “Kvinnojourernas Riksorganisation” – ~ Kvindehusenes landsorganisation – indtil hendes “dyriske” udtalelser om mænd blev “verdensberømte” i Sverige.

Reklamer

One thought on “Monsteret fra Amstetten: Fritzl var “mors dreng”

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s