USA:Inflationen over 5 procent

16.juli 2008
Forbruger-priserne i USA steg med 1,1 procent i juni, sammenlignet med måneden inden.
Men når prisstatistikken sammenlignes med samme måned 2007 er forbrugerprisindekset mere end 5 procent højere.
Det viser ciffrer fra USA´s statistik-bureau.
Dermed ser det ud til at den kapitalistiske inflation for alvor har bidt sig fast og udhuler amerikanernes købekraft og levevilkår. En købekraft som ikke længere kan opretholdes med kreditter og “sub-prime”-lån som finanskapitalen profiterede på indtil krisen for alvor satte ind sidste år.
For priserne på det kapitalistiske boligmarked fortsætter med at falde hvilket har ført til en bølge af tvangsauktioner, massefyringer og konkurser i de kapitalistiske kredit- og bankselskaber.
Inflationen og krisen på det kapitalistiske kreditmarked fører uundgåeligt til et fald i den produktion som bliver afsat i de Forenede Stater. Det gælder også store dele af Kinas kapitalistiske industri som eksporter deres varer til USA-markedet bl.a gennem Wall Mart-kæden.
USA kan eksportere krisen gennem en omlægning af indlandsproduktionen til eksport, men da resten af verden også er ramt af den kapitalistiske finans- og bankkrise ser det ud som en blindgyde bortset fra at de euro-asiatiske kapitalister i EU-Japan-Kina-Rusland næppe vil acceptere at “betale” USA´s krise ved at overlade markedsandele til USA-kapitalister.

Måneden inden i maj steg forbrugerpriserne med 0,6 procent sammenlignet med måneden inden. Inflationstakten var 4,2 procent på årsbasis. Først og fremmest fødevare og energi-priserne – de mest livsnødvendige varer er ramt af den kapitalistiske inflation.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s