Olieprisen har fået den storforbrugende kapitalistiske “fly-industri på knæ” , ifølge rapport

14 juni 2008 *
De stigende priser på det kapitalistiske verdensmarked for olie får den kapitalistiske fly-industri nu at mærke. Industrien forbruger omtrent ti gange så meget brændstof på at transportere en person pr. kiliometer som en biltransport på jorden.
Derfor kommer der nu rapporter fra bl.a USA – et af verdens mest flytransport-forbrugende lande – om at flygindustrien er på vej mod et kapitalistisk krak.


Flygtransporter; en dårlig forretning pga af stigende brændstofpriser og ti-dobbelt så stor brænselsforbrug som landtransporter pr.passager og dermed luftforurening .

Mange selskaber vil gå i konkurs som en følge af at den kapitalistiske spekulation og forsyningskrise på det kapitalistiske verdensmarked for råolie, konstaterer en rapport udført af et branscheorgan.
Det er samtidigt et kraftigt “spark over skinnebenet” på bosserne på de store kapitalistiske spekulationfonde – “hedge”-fonde og andre, om at de også truer den kapitalistiske flyindustris overlevelsesmuligheder med deres jagt efter maksimale “afkast” på olie-markedet.
Hvis priset ligger stabilt omkring 130 dollar tønden så vil en række flygselskaber ikke længere kunne betale sine regninger mod slutningen af året. Branschens udgifter vil stige med 30 milliarder dollar årligt ~150 milliarder kr .
Billettpriserne skulle behøve forhøjes med 21-24 procent og antallet pladser mindskes med 18-20 procent, ifølge undersøgningen.
Men de kan ifølge raporten kun inddrage fire millarder dollar (~ 20 milliarder kr) mere på en forhøjelse af billettpriserne.

“Følgerne bliver ødelæggende for amerikanske job, familier, virksomheder , samfund og hele den amerikanske livsstil”,

lyder det klynkende i rapporten udført af “Airline Forecasts” og “Business Travel Coalition”.

I den “veldokumenterede” klynkende rapport fra den kapitalistiske flyindustri “glemmer” man dog at oplyse om at flyindustrien er blevet forkælet i årtier derved at de kapitalistiske stater har “befriet” disse kapitalister for at betale en rød øre i skat eller afgifter når de køber brændstof til deres miljøforurenende luftfarts-“business”.
Det er sket samtidigt som transportindustrien “nede på jorden” så at sige – må betale flere hundrede procent i skatter og afgifter for brændstof – diesel og benzin – til trods for at f.eks en rejse i et køretøj på jorden kun kræver maksimum 10 % af hvad en fly-rejse koster i forurenende brænd-stofforbrug.

Den kapitalistiske finans og bolig-krise som nu har udviklet sig til en åbenbar økonomisk krise truer nu endnu flere millioner af mennesker med hjemløshed, arbejdsløshed og sult. Det er dog ikke hjemløshed, sulten og arbejdsløsheden der vækker den største bekymring hos den kapitalistiske verdensordens ledere – disse onder er så at sige “naturlig hverdag” under en kapitalistiske orden.
Den storkapitalistiske spekulation i fødevare og olie har ført til en fødevarekrise og olieforsyningskrise med olieprisens himmelflugt til følge da den så sent som i januari steg til over 100 dollar for en tønde råolie på.

Bekymring hos de kapitalistiske statsledere for de rekordhøje oliepriser

Det var derfor at USA og Asiens fire største kapitalistiske folkehusholdninger – Japan, Kina, Indien og Republiken Korea – lørdag den 7 juni i en fælles udtalelse udtrykte “alvorlig bekymring” over den rekordhøje oliepriser.
Oljepriset er femdobblet på lige så mange år – i løbende priser – ikke i faste.
Prisen pr. tønde den 4.august (2008) er faldet lidt over 10 % siden mødet mellem statsledere fra USA og dets politiske allierede i Asiens kapitalistiske stater, men det er langtfra nok til at lindre de kapitalistiske “lommesmerter” i disse kapitalistiske stater.

“-De her priser har intet sidestykke og er hverken i forbruger – eller producentlandenes intresse,” skrev disse staters politiske ledere efter mødet i japanske Aomori hvor de kapitalistiske superstater – G8- landenes energiministrer mødtes søndag.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s