Kapitalismens Grusien: Kriminalitet og lovløshed florerer

13.aug.2008

Både Grusien og Rusland er kapitalistiske klasssamfund med udbredt massearbejdsløshed, fattigdom og omfattende kriminalitet . Det viser sig nu i Grusien hvor der nu befinder sig så mange journalister og fotografer fra de store nyheds-medier at de har fået øjene op for den kriminalitet og lovløshed som hersker i Grusien.
Først sønderbombede det USA-støttede grusinske regime Syd-ossetien og nu florerer lovløsheden i den grusiske by Gori ikke langt fra Sydossetien. Det rapporterer britiske BBC.
Ifølge BBC har flere af byens beboere fået stjålet deres ejendele ved væbnede røverier på åben gade. Skræmte beboere ser hjælpeløst til, mens deres huse brændes af.

“- Vi har troværdige oplysninger om, at landsbyer brændes af, af skyderier og af drab på uskyldige civile,” siger Bryza til grusinsk/georgisk fjernsyn.

FAKTA OM Grusien – GRUSZJA – Georgia –

Grusien er idag Europas fattigste lande og med en PPP (købekrafts-statistik) på 2878 US-$ pr indbygger er Grusien fattigere end både Indien og Kina og landet er nr 112 hvis vi kun regner med denne statistik . Det kapitalistiske Grusien er det land i verden hvor den største andel af befolkningen må klare dagen og vejen i den såkaldte informelle sektor, Hele 67 % forsøger at klare sig med gadehandel, skrot- og genbrugsopsamling, tilfældige midlertidge job i byggeriet,eller vejarbejde og de tilfældige job dagen byder på som en slags omrejsende daglejere må store dele af befolkningen leve. Det USA-støttede regime har forsøgt at give Syd-osseterne , Abkhazerne og andre minoriter og nationale mindretal slylden for den kapitalistiske elendighed og fattigdom. Det er vilkårerne for den store majoritet i Europas fattigste land. Masearbejdsløsheden og -fattigdom er udbredt i arbejderklassen, mens den USA-støtte over- og middelklasse rager til sig inden og udenfor den borgerlige lovning og gennem kapitalistisk narko-salg, smugling og anden kriminalitet
Nord-Ossetien er idag en del af Rusland, men også i Syd-Ossetien og Sortehavs-republikkerne Abchazien og Adzhara ( Adzharistan) som alle er autonome områder i Grusien er der omfattende folkelig modstand mod regimet i Tbilisi og og seperatistiske krav om fuldstændig uafhængighed – “som Kosovo” – har en vis opbakning.

Konfrontation

Saakasjvili-regimet havde udpeget syd-ossterne som syndebukke for alle det kapitalistiske Grusiens elendigheder – som tidligere “jøderne” og idag “perkerne” og “muslimske indvandrere” bliver udpeget som “kollektivt skyldige” for kapitalismens problemer i Danmark og det øvrige Europa . Saakasjvili-regimet havde valgt natten til OL-åbningsdagen som Grusiens “krystalnat”. Nu skulle syd-osseterne få betalt for alle Grusiens problemer. Saakasjvili – eller Grusiens Hitler  – som nogen ynder at kalde ham forsøgte at løse det kapitalistiske Grusiens dybe politiske, økonomiske og etniske konflikt folket i Syd-Ossetien med militær vold men det USA og EU-støttede regime i Tbilisi kom i direkte konfrontation med Rusland som ikke passivt kunne tillade Syd-ossetiens “krystalnat” – et “folkemord” på folk hvoraf tusinder har russiske pas og egentlig etnisk hører sammen med nord-ossterne som lever i Rusland – uden at miste enhver respekt hos osseterne og andre kaukasiske folk.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s