Polen ude af Irak i år ?

8 juni 2008 –

“Polen ude af Irak i oktober”

skriver de internatinonale nyhedsbureaueer.

Det er den polske Forsvarsminister Bogdan Kilch som meddeler at den sidste polske soldat skal være ude af Irak i oktober i år.

Spørgsmålet er om at kan stole på hvad USA´s trofaste allierede i Warszawa nu siger i 2008 , for allerede for næsten fire år kunne CNN meddele , at

(CNN) 2004 — Poland may reduce its commitment of forces to the war in Iraq by 40 percent by January 2005 and have all its troops out by the end of that year, Polish officials said Monday.

Polish President Aleksander Kwasnieswski (SLD=“Venstredemokraterne”; red.) said a withdrawal is in the discussion stage but could not be finalized until after Iraqi elections scheduled for January.

Aleksander Kwasniewski, Ungdomsminister på Sovjettiden – senere Polens Præsident 1995-2004 og fortaler for Nato-medlemskab og krig i Irak.

Den tidligere “ungdomsminster” i Warszawa-pagt-landet Polen i 1980´rne; Aleksander Kwasniewski og hans parti SLD – den organisatoriske videreførelse af regeringspartiet på Sovjettiden – havde trukket Polen med ind i USA´s aggression mod Iraks folk – Men var nu af opportunistiske årsager: den folkelige modstand mod krigen både i Polen og i Irak – begyndt at snakke om at trække alle polske tropper ud af Irak .
Spørgsmålet er om det igen kun er varm luft og opportunistisk snak. En sag er sikkert: Den polske regering – uanset om den kommer fra “venstre” (SLD,PO) eller “Højre”(PiS) – giver ikke mange politiske eller militære ordrer – uden at spørge “big Brother” i Washington.

I hvert fald lovede Polens Statsminister Donald Tusk i valgkampen en hurtig tilbagetrækning. Senere blev mandat for de 900 de polske soldater forlænget til oktober 2008.
I 2003 sendte Polens SLD-regering 2.600 polske soldater til Irak. Omkring 1.600 indgår i den Nato-anførte Isaf-styrke i Afghanistan.
Men ifølge opinionsundersøgelser foretaget af Polens borgerlige NATO-støttende medier er “missionen i Afghanistan” næsten ligeså upopulært som det i Irak.

Polskie Radio:Polish troops out of Iraq

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s