Amerika:10 dræbt under fængselsoprør i Venezuela

1. sep. 2008 –
CARACAS  (  10 fanger er blevet dræbt under et fængselsoprør i Maracaibo i det vestlige Venezuela i weekenden. De fleste af ofrene blev dræbt, da en granat eksploderede midt under et sammenstød mellem rivaliserende bander i fængslet, oplyser myndighederne.
16 indsatte blev kvæstet under oprøret, hvor der også blev affyret skud og sat ild til celler.
Det lykkedes først politi og fængselsbetjente at få kontrol med situationen søndag. Tusinder af pårørende til de indsatte er samlet foran fængslet for at demonstrere mod forholdene og for at få at vide, hvem de dræbte er.
Oprør i det kapitalistiske Venezuelas fængsler er ikke noget særsyn. Inden for det seneste år har 498 indsatte mistet livet under sammenstød i Venezuelas fængsler, og menneskeretsgrupper har flere gange kritiseret forholdene i fængslerne.

FAKTA om Venezuela kriminalforsorg:
26,000 fanger i 30 fængseler. Menneskerettighedsgruppper kritiserer forholdene i fængslerne uden dog at tage hensyn til at det er politisk og moralsk svært at forsvare at kriminelle har bedre forhold end forholdene for manden på gaden. Ifølge fangeretsaktivister er 498 fanger døde som følge af volden indenfor fængselsmurerne i Venezuela.

I hele Latin America,er fængsels-konflikter og revolter , bandeopgør og angreb på vagterne as well as abuse of inmates by poorly-prepared prison guards er udbredte.

I 1994 blev flere end hundrede mennesker dræbt i fængselsmassakre i Maracaibo:

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s