Kina: Rekordoverskud på handelsbalancen: 163 milliarder kr. mens millioner lever på sultegrænsen

10.September 2008

Handelsoverskuddet med udlandet løb i august op i 163,3 milliarder kr.  

PEKING (rcm) Eksporten fra Kinas kapitalistiske erhvervsliv steg i august med 21,1 procent sammenlignet med samme måned i fjor. Eksportindtægterne var sammenlagt 767,5 milliarder kroner.($134,9 milliarder)
Regningen for importen løb op i 604,2 milliarder kroner($106,18 milliarder), en opgang med på 23,1 prosent sammenlignet med fjoråret.
Det giver et overskud på 28,7 milliarder dollar ~163 milliarder kr. Samme beløb i 12 måneder vil bringe overskuddet op på godt 1800 milliarder kr altså 1,8 billioner svarende til 1423 kr for hver eneste af de 1300 millioner kinesere eller 355 timers arbejde ~ 9 uger til en timeløn på 4 kr.
Det vil sige at hver eneste kineser – olding såvel som spædbarn – arbejder gratis i ni uger a 40 timer for at producere handelsoverskuddet – dvs de værdier og vare som sendes ud af landet.

Den nye rekord i handelen med udlandet sker i en situation hvor flere hundrede millioner kinesere lever omkring eller under sultegrænsen.

Kinas kapitalistiske økonomi er ikke i stand til at sikre folk mod sult og arbejdsløshed endsige sikre gennerel velfærd :socialt og sundhedsmæssigt og sikre ordentlige arbejdsforhold.
Ikke fordi Kina er fattigt, men fordi Kinas underordning under kapitalismen i ind- og udland først og fremmest sikrer at rigdommen ophobes hos en lille minoritet.

 Selvom overskuddet er ny rekord er Kinas handelsoverskudd mindsket med 6,2 procent i perioden fra januar til august i år, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Inflationen i Kinas kapitalistiske økonomi fortsætter også med at udhule arbejderklassens levevilkår.
For arbejderklassen går mellem halvdelen og en tredjedel til køb af fødevare. Fødevare-priserne steg 10,3 procent p.a. i august, dog faldt den samlede inflation til 4,9 procent i august fra 6,3 % i juli, men samtidig steg inflationen i grossist-leddet til 10,1 procent i august – hvilket er den højeste i 12 år, ifølge statistik fra regeringen.* —–
Kilder: China’s trade surplus widened to a monthly record of $28.7 billion in August

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s