Nyt kæmpekrak på vej i USA:Forsikringsgiganten AIG på vej mod konkurs

16 September 2008

NEW YORK   (*) Trods omfattende statsindgreb med nationalisering af de to største real-kreditinstitutioner, trods finansiel hjælp til JP-Morgan´s overtagelse af USA´s anden største investmentbank Bearn Stearn og trods de kapitalistiske staters udpumpning af billioner af nye dollars til favorable kreditvilkår i flere omgange ser det ikke ud som om Lehman Brothers bliver det sidste offer i den dødskamp som foregår i den finanskapitalistiske jungle.
Trods statslige nødlån og special-tilladelser ser det ud til at verdens 18. største kapitalistiske selskab – forsikringsselskabet AIG med 126.00 ansatte skal gå samme skæbne til møde som investmentbanken Lehman Brothers mødte.
I hvert fald ligger selskabet ned og dødskramperne er nu så alvorlige at de kapitalistiske kreditorer i den kapitalistiske jungle kræver at selskabet ligger 75 miliarder dollar dvs 450 milliarder kr på bordet inden 24 timer
AIG – som for bare et år siden var verdens højest vurderede forsikringskoncern, har siden årsskiftet tabt 92 procent af sin børsværdi. Wall Streets kapitalistiske spekulanter og imvestorer “stemmer med fødderne” og har paniksolgt den konkurs-truede aktie.
Trods alle desperate redningsindsatser blev AIG´s kredit-karakter dumpet fra AA- till A- dvs AIG bliver vurderet endnu et trin mere risikabelt for de store finanskapitalister i den den kapitalistiske jungle (kilde: Standard & Poors).
AIG er derfor nu i akut behov af kapital for at overleve og undgå at blive opædt af større kapitalister i den finanskapitalistiske jungle. Ifølge ubekræftede oplysninger i amerikanske aviser forsøger nationalbanken (FED) at overbevise AIG´s kapitalstærke konkurrenter og andre af den finanskapitalistiske jungle´s overlevende banker og finanskapitalister til at låne selskabet 75 milliarder dollar inden 24 timer dvs senest torsdag morgen kl. 9.00 skal der stå 75 milliarder dollar ~ 450 milliarder kr.
Finanskapitalens “regnedrenge” er allerede nu i gang med at regne ud om det kan betale sig at overtage konkursboet AIG. –

Baggrund:Største statsindgreb i økonomien siden depressionen i 1930´erne

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s