Ti Spørgsmål til Bush-regeringen efter statsindgrebet

20.Sep. 2008 04:45 *

“Main Street” får regningen for Wall Streets mislykkede jagt på maksimalprofitter


Wall Street kapitalen´s profitter er truet. Nu griber USA´s “liberale” regering med støtte fra borgerlige og reformistiske politikere i “oppositionen” ind for at redde finanskapitalen ud af kniben. “Main Steeet” får regningen for følgerne af Wall Streets jagt efter de maksimale profitter i den kapitalistiske konkurrencekamp . Det rejser massiv kritik ikke bare fra “Main Street og kommuninistisk hold, men også fra andre dele af USA´s kapitalistiske erhvervsliv:Ti spørgsmål til USA´s Finansminster Henry Paulson

USA´s økonomi er meget afhængigt af forbruget , faktisk er 70 % af aktiviteten i USA økonomi afhælngigt af forbruget. Da dette forbrug samtidigt er blevet finansieret af kreditter – både bolig-lån med og uden friværdier og kreditkort – betyder en stigning i udlånsrenten og stramning af kreditgivningen at forbruget og dermed aktiviteten falder i USA´s og f.eks Kinas økonomi der er storleverandør til det amerikanske marked.
At USA´s økonomi på verdensplan står for næsten 20 % af den samlede verdensøkonomi vil trække hele den kapitalistiske verden med ned i krisen.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s