FBI gransker kollapsede finansgiganter

24. Sep. 2008 – 08:41

Samtidigt som Bush-regeringens har travlt med at redde Wall Streets kapitalistiske finansvirksomheder ud af bankerotten med skattemidler har det amerikanske forbundspoliti
FBI fået så mange tips om omfattende bedragerier og lovovertrædelser hos de fallerede finansgiganter at der er indledt en efterforskning af 26 finansvirksomheder.
Presset på og kritikken af Bush-regeringen stiger for hver time der går efterhånden som omfatningen af den finanskapitalistiske krise forværres.
Under et møde på Capital Hill skal finansminister Henry Paulson blandt andet være blevet kraftigt opfordret til at gå hårdt frem mod de ansvarlige topdirektører i de kapitalistiske finansgiganter som nu ligger uddøde som dinosaurer og spreder en stank af blod, død og panik blandt Wall Street´s finanshajer – eftersom det ellers kan blive svært at i andre sammenhæng holde en høj profil mod de som forsøger at snige uden om sit ansvar.
Kritiken mod Bush – også fra “liberalt og demokratisk” hold – sker også for at imødekomme den folkelige vrede der retter sig mod Bush-regeringen og den kapitalistiske elite der slipper ustraffet afsted med at lyve, bedrage og om krig , terror, tortur og aflytning i Irak , Afghanistan såvel som i selve USA samtidigt som Bush-regeringen og den kapitalistiske elite og finanshajerne på Wall Street har raget milliarder til sig uden og indenfor lovens rammer samtidigt som det store flertal i Staterne: arbejderklassen og andre kulturbærende og arbejdende lag betaler regningen i form af død og invaliditet i Irak og Afghanistan, stigende inflation, massefyringer, tvangssauktioner og indskrænkninger af de demokratiske rettigheder.
I USA taler man om at MAIN Street – omtrent manden på gaden – betaler regningen for den fest som WALL Streets finanshajer og profitnarkomaner har holdt de sidste år.
FBI´s bedragerimistanker retter sig mod nogle af USA´s og den kapitalistiske verdensordens giganter: det gælder investmentbanken Lehman Brothers, de offentlige realkreditinstitutioner Fannie Mae og Freddie Mac, ligesom forsikringsgiganten AIG nu bliver en sag for FBI , rapporterer amerikanske medier.
CNN meddelte at de fire selskaber indgår i en større udredning som handler om 26 amerikanska finansfimaer ifølge en FBI-chef. Dessutom granskes 1 400 mindre selkskaber og individer mistænkte for huslånsrelaterede bedragerier.

Myndighederne vil undersøge om disse firmaer og deres chefer i deres jagt efter at “score kassen” har bidraget til de finansielle problemer at gennem at opgive “urigtige oplysninger”.
FBI utreder också specifikt om finansinstitutionernas chefer bevidst har levereret fejlagtig information om den finansielle styrke i deres virksomhed.
Men også de investmentbanker som “solgte” boligkreditterne” bl.a “subprime”-lån videre som finanskapitalistiske kreditobjekter til fonde og banker i Europa er i søgelyset.

Allerede sidste år fik FBI tips og tog initiativ til en bredere granskning af finanssektorn og den måde som finanskapitalen “strikkede” boligkreditter sammen på.
Men FBI – der heller ingen lovgivende myndighed har – opførte sig som som tjeneren der spørger herren “Anything else, Sir”. Finanshajerne har ikke haft noget at frygte hos FBI:
At komme til bunds i lovovertrædelserne og den finanskapitalistiske krisesump på Wall Street vil kræve en organisation med samme styrke og indstiling som Stalin´s NKVD .

Det illustererr Lehman Brothers chef, Richard Fuld bedst da han i april erklærede ”det værste er ovre”om krisen i USA.
Så sent som i juni erklærede han eksempelvis for at berolige finansmarkedet i forbindelse med en nyemission af aktier på 6 milliarder dollar og en rapport som viste tab i nomegnen af 3 milliarder ved at :

“…med vor stærke budgetbalanse og med de forbedringer vi har set på finansmarkedet siden marts er vi vel positionerede for at gennemføre vor strategi”,

sagde chefen for firmaet som tre måneder senere indleverede konkurs-papirerne.

Ingen av bank- och finansinstituten vill kommentere forlydenderne om FBI-undersøgning.

Kilder: BBC News. +CNN

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s