USA´s Præsident :”Hele vores økonomi er i fare”

25.sep 2008 – 06:45

Trusler fra Præsident Georg Bush :”Hele vores økonomi er i fare” og “millioner bliver arbejdsløse”

Baggrunden for Bush´s dystre fremtidsudsigter i “Talen til nationen” er ikke så meget realiteter udover at millioner af amerikanere allerede er arbejdsløse, men den omfattende modstand til den statslige “redningsplan” hvor “Main Street” – som man siger – skal betale for redde Wall Streets finansfyrster fra at bukke under ved at staten garantere opkøb for 700 milliarder dollar af finanskapitalens “dårlige kreditter”

“NO Bail ! – send them to jail” – Nej til statsstøtte – send dem i fængsel” – og Grådighed dræber – “Greed kills” –  fremhæver protesterende amerikanere i New York City mod Wall Street´s finanskapitalister.

Gennem at true med økonomisk sammenbrud og milioner af arbejdsløse håber Bush få den “redningsplan” igennem i Kongressen hvor valgperioden løber ud for flere medlemmer i år.
At Bush samtidigt taler om at “afværge panik” understeger at der virkelig er tale om panik.
Humøret hos Præsidenten i det Hvide Hus har været bedre: Oven i krigen, terroren og hundrede tusinder af døde i Irak og Afghanistan skal nu lægges blodbadet blandt Wall Street´s finanskonger.
Krisen på det kapitalistiske boligmarked og i den kapitalistiske finanssektor som i over et år har ført til faldende profitter, konkurser og en bølge af tvangsauktioner hvor finanskapitalen bag USA´s banker og realkredit-institutitioner kræver kontant betaling “overnight” af familier som ikke har kunnet betale de lån som finanskapitalen på Wall Steet såvel som Danske Bank, Swedbank og andre kapitalistiske banker i Europa har tjent milliardprofitter på , har nu nået et sådant omfang at Bush-regimet har kastet den “neoliberale” maske og kræver en 700 milliarder dollar stor statslig “redningspakke” vedtaget. Pga af den omfattende folkelige modstand mod at redde Wall Steets finansfyrster ud af den spekulationssump hvor de nu ser ud til at synke stadig længere ned i, gik Præsidenten i onsdags tv og kom med åbne “trusler” : “Hele vor økonomi er i fare” (“Our entire economy is in danger.” Præsident Georg Bush 24.Sep. 2008).
700 milliarder nye dollar-sedler trykkes i verdens største seddeltrykkeri hos Federal Reserve – USA´s Nationalbank for at redde finanskapitalens profitter og den kapitalistiske verdensorden fra at synke ned i en dyb depression

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s