Frankrig :Renault i krise: vil fyre 6000

10.Sep 2008 – 08:35
*
bilde

 

Bil-koncernen Renault varsler massefyringer af 6000 ansatte for at imødegå nedgangen i salget på det kapitalistiske bilmarked.

Ifølge BBC.co.uk er der tale om at 4900 ansatte i Frankrig skal fyres, mens 1100 arbejdspladser vil blive nedlagt i andre europæiske lande.

Samtlige opsigelser skal være baseret på “frivillighed” betoner koncernen. Fakta er at “frivilligheden” baseres på af de ansatte selv finder ud af hvem der skal fyres , i stedet for at at koncernen udpeger dem. Det kaldes “medarbejderindflydelse”.
Ingenting tyder for øvrig på at det skal bli nogen enkel sag.

Franske fagforeninger er ikke kendt for at stå med hatten i hånden og bede arbejdskøberne om at være “flinke” og lade være med at gennemføre masefyringer.

Organisasjonen CGT, som organiserer Renault-ansatte, har varslet at medlemmerne vil strejke torsdag i denne uge i protest, skriver BBC.co.uk.

Masse-fyringerne kommer som en følge af at Renault-ledelsen har justeret salgsmålet ned sådan at Renault-arbejderne skal bygge 3 millioner biler årligt på verdensbasis i stedet for den tidligere plan om 3,3 millioner .

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s