Tillykke Fogh : Danmark igen kåret til verdensmester i skatteindkomster ifølge nye tal fra OECD

16.Okt. 2008 – ‘ – – –

ENDNU et VERDENSMESTERSKAB til DANMARK

Allerede i fjor gjorde Statsministeren Fogh os opmærksom på at Danmark var blevet “verdensmester” i endnu en diciplin. Fogh fortalte ved Folketingets åbning at følge Verdensbanken var Danmark verdensmester i demokrati.

Verdensmestre i skatteindrivning: Statsministrene Anders Fogh og Fredrik Reinfeldt i verdenstoppen – når det handler om skatteinddrivning i de kapitalistiske stater : 

Nyt verdensmesterskab til Danmark

Nu venter der endnu en guldmedalje til Statsminister Fogh og den borgerligt-liberale regering.
Denne gang i en diciplin som regeringen selv mener at de er mestre i , nemlig skattetrykket eller rettere sagt “skatteindkomsterne i procent af bruttonationalproduktet.”
Samtidig som den danske regering bruger milliarder af kroner på at sikre finanskapitalens profitter gennem at nationalisere banker og bevilge milliarder af skattekroner for at holde liv i det kriseramte kapitalistiske system, påviser nye tal fra OECD – en sammenslutning af en række storkapitalistiske stater – at Danmark – som på 8. år er under ledelse af en erklæret borgerlig-liberal regering (KV-regeringen) – har verdens højeste skattetryk. Nogle få promiller efter følger en anden skandinavisk stat under borgerlig-liberal ledelse;nemlig Sverige.
Ifølge OECD´s seneste statistik udgør de samlede skatteindkomster til den kapitalistiske stat i Danmark 48,9 % af GDP (Bruttonationalproduktet), mens den i Sverige udgør 48,2 %.

Men det er ikke beskatningen af de kapitalistiske selskaber der ligger bag Danmarks og Sveriges topplacering. Skatteindkomsterne fra de kapitalistiske selskaber udgør bare 3,7 % af BNP i Sverige og 4,3 % af Danmarks BNP.
I Norge udgør skatterne fra de kapitalistiske selskaber derimod 12,9 % af BNP. De samlede skatteindkomster udgør en betydeligt mindre del af BNP i Norge, nemlig 43,4%.
Dvs personskatteindkomsterne i Norge udgør godt 30 % af BNP i Norge, mens de i Danmark og Sverige udgør hhv. 44,6 % og 44,5 %.
I bunden – eller toppen – af OECD´s statistik for 2007 ligger to store kapitalistiske lande, nemlig Mexico og Tyrkiet, hvis skatteindkomster udgjorde hhv 20,5% og 23.7% af landenes BNP.

Middelskatteprocenten i år 2007 for de 30 kapitalistiske stater i OECD er tæt på rekorden 36,1% af BNP fra år 2000.

Se OECD´s tabeler over skatteindkomster i procent af GDP

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s