Tyskland: 500 milliarder €uro i statsgarantier til kapitalistiske banker

17.Okt. 2008

At kapitalismen ville være bankerot uden statslig understøttelse og -garantier må efterhånden være gået op for selv de mest tungnemme elever i de borgerligt-liberale og reformistiske børnehaverklasser i løbet af det sidste års tid med “krigsoverskrifter” om den kapitalistiske krise i alle betydende medier verden over.

Og i dag stemte et stort flertal – 476 ud af 576 medlemmer af Tysklands Forbundsdag -parlamentets underhus – ja til den kristen-socialdemokratiske Angela Merkel-regerings 500 milliarder store “Finans-markeds-stabiliseringpakke” – en støttepakke til den kapitalistiske banksektor. Det sker selvom der ikke er en eneste tysk bank der offentligt har sagt at man behøver statslige garantier eller fondes finansielle resourcer for at klare sig.
Socialdemokraten Steinmeier og Kristendemokraten Merkel enige om at stille 500 milliarder €uro til rådighed for den tyske finanskapital.

Allerede mandag har private banker mulighed for at få akut “krisehjælp”.
Både den småborgerlige gruppe fra De Grønne/Bündnis 90 og det venstresocialdemokratiske Linke-parti´s Forbundsdagsmedlemmer stemte nej til at stille 500 milliarder til rådighed for de kriseramte kapitalistiske banker. Dog stemte Linke-partiet´s medlem i Forbundsrådet – overhuset – ja da der var afstemning om den kapitalistiske stabiliseringspakke der.
Også i det tyske parlament overhus, Forbundsrådet, ventes Merkel-regeringens støttepakke for finanssektoren vedtaget. Merkel fik støtte efter at hun gik med til at lade forbunds-finansloven stå for 65 procent af udgifterne til pakken, mens delstaterna skal stå for 35 procent af de 480 milliarder €uro – 4500 milliarder kr . . . dvs 4,5 billioner kr. – to gange hele Norges Bruttonationalprodukt og næsten tre gange Danmarks årlige BNP
I korthet består pakken af 400 milliarder €uro i bankgarantier og 100 milliarder €uro i form af statlige fonde.

FAKTA om STATEN og KAPITALEN :

I virkeligheden har kapitalismen ikke været uden statslig støtte på den ene eller anden måde siden den engelske kapitalisme i det 19.århundrede var igang med at udrydde store dele af arbejderklassen gennem børnearbejde, sultelønninger og 12 timers arbejdsdag.
Som de kommunistiske ledere Karl Marx og Friedrich Engell´s påviste opstod staten – også den kapitalistiske – som et redskab for de herskende klasser til at beskytte rigdommen og opretholde klasseherredømmet med hjælp af både militære, politimæssige og økonomiske midler.
I 1920´erne efter den statstøttede første inter-kapitalistiske verdenskrig 1914-1918 fandtes der tendenser til et frit kapitalistisk marked især i USA , med omfattende aktiespekulation som sluttede i krakket på Wall Street i oktober 1929.

KILDE; Rote Fahne News – 18.10.08 – – Milliardenpaket für Banken verabschiedet

Der Deutsche Bundestag verabschiedete gestern das 500-Milliarden-Euro-Paket zugunsten der Banken mit 476 Ja-Stimmen gegen 99 Nein-Stimmen, einer Enthaltung und 36 nicht abgegebenen Stimmen. CDU/CSU, SPD und FDP stimmten mit Ja, Bündnis 90/Die Grünen und die Linkspartei mit Nein.
Im Bundesrat wurde das “Finanzmarktstabilisierungsgesetz” einstimmig verabschiedet, mit Zustimmung der Vertreter der Linkspartei aus der Berliner Landesregierung.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s