John F. Kennedy Jr.advarer : Omfattende valgfusk i USA

24.Okt. 2008

NEW YORK (ProCon) *Med bare godt en uge tilbage inden præsidentvalget i den “vestlige verdens største demokrati : den kapitalistiske supermagt USA; kommer der igen tegn på at valget ikke bliver så “demokratisk” som USA´s ledende politikere og ikke mindst Holywood´s drømmefabrik giver indtryk af.

De fleste som har fulgt med i udviklingen i USA kender til skandalen omkring præsidentvalget i år 2000; hvor USA´s nuværende præsident blev valgt; ikke af de “electorer” som de stemmeberettigede USA-borgere vælger, men af dommerne i USA´s Højesteret.
Det omfattende valgfusk og de gangstermetoder om USA´s ledende politiske partier bruger for at beholde magt og politisk indflydelse blev åbenbar for en hel verden.

Nu går Robert F. Kennedy Junior åbent ud og advarer mod omfattende valgfusk. Han opfordrer folk til at stemme så hurtigt som muligt og ikke vente til selve valgdagen; idet han siger:
– “Risikoen er stor at I bliver fjernet fra valglisterne.”

* * * At stemme i USA er en tålmodig sag som kan tage en halv dag ventende i lange køer. Her fra Hialeah,Florida kl 7 tirsdag morgen* * *

Ti millioner stemmeberettigede fjernet fra valglisterne mellem 2004-2006

Ifølge Kennedy er mindst ti millioner stemmeberettigede amerikanere blevet fjernet fra valglisterne alene mellem 2004 og 2006.
Selv Barack Obama som ellers fremhæver USA som demokratisk er gået ud og opfordret :

– Stem så snart som muligt!

Han opfordrer vælgere til ikke at vente til valgdagen.
Ifølge en rapport fra Brennan Center på New York University blev flere end 13 millioner navne “strøget” af valglisterne mellem 2004 og 2006 i 39 delstater,
samt i District of Columbia
  Stemmeafgivningen er allerede igang i mange delstater. For eksempel i Georgia var der timelange køer da valglokalerne blev åbnet i denne uge . Majoriteten af de nye vælgere som har registreret sig er “demokrater”. Og dette har ført til en ophidset debat om hvem der er stemmeberettigede.
Efter den afslørende og skandaløse afslutnning på valget i 2000 i Florida blev en ny lov vedtaget Help America Vote Act – Hjælp Amerika med at Stemme – forkortet HAVA. Men diskussionerne og kritiken af valgsystemet fortsætter og der bliver rettet anklager fra både venstre og højre side om fusk og svindel : højrekræfterne sætter spørgsmålstegn ved mobilisereingen af nye vælgere gennem en lobby-organisation som hedder Acorn; og fra venstre side kritiseres det hvordan ID-kontrollen praktiseres i nogle vigtige delstater hvor navne på stemmeberettigede bliver strøget hvis de ikke stemmer overens med deres navn i kørekortsregistreret.
At det emne USA´s politikere diskuterer – nogle vil sige skændes – mest ophidset om; ikke er hvilken politik som vil sikre det amerikanske folk beskæftigelse,velfærd og frihed fra kriminalitet og terror, men hvem der er stemmeberettigede, er tankevækkende.
I det seneste nummer af tidskriftet Rolling Stone beskriver Kennedy (og medforfatteren Greg Palast) hvordan politiske valgansvarlige går til veje for at “regne valgresultatet” ud dvs manipulere med valglisterne og stemmeoptællingen.

Redaktør Robert F. Kennedy Jr.;søn af USA´s tidligere Justitsminster Robert F. Kennedy som blev likvideret i et politisk attentat i 1968; er en af USA´s ledende “stemmerets”-advokater.
Hans artikel “Was the 2004 Election Stolen?” satte igen fokus på den omfattende manipulation med valgresultaterne i USA
Greg Palast; den journalist som bragte afsløringen af de illegale udrensninger af stemmer og manipulation med valglisterne i Florida under valget i år 2000, er forfatter til bogen “The Best Democracy Money Can Buy.” , åbnede øjnene for bredere lag om at “something is rotten” in the United States of America.

FAKTA om valg i USA: Valget af præsident afgøres ikke ved direkte valg af de opstillede kandidater, men indirekte gennem valg af et “elector-kollegium” bestående af 538 såkaldte “electorer” . I samtlige delstater – undtagen Maine og Nebraska – tilfalder alle delstatens “elector”-mandater den præsidentkandidat som har fået flest stemmer.
I princippet har alle voksne borgere stemmeret, men i realiteten er millioner frataget denne ret- som borgerlige og socialdemokratiske tilhængere af USA´s kapitalistiske demokrati hylder som den vigtigste menneskeret. Udover de 10-13 millioner vælgere hvis navne angiveligt er blevet fjernet fra valglisterne, findes en gruppe som direkte i lov er frastaget stemmeretten: Det er fem millioner straffefanger eller tidligere dømte som samtlige delstater – undtagen Maine og Vermont – gennem særlove har fraget den højtbesungne amerikanske stemmeret.
Andelen stemmeberettigede som er fjernet fra stemmevalglisterne er højest i Florida; med 9 procent, ifølge pressions-gruppen ProCon.org .
Læs mere på Straffefangers stemmeret

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s