Nazi-propagandalejr udenfor Rostock lukket af politistyrker

12 aug 2008 – 10:30 *

ROSTOCK;Tyskland – – – En sommerlejr for børn udenfor Rostock som blev drevet af tyske neonazister er blevet lukket af politiet. Næsten 40 børn og teenagere blev bragt tilbage til deres forældre, rapporterer BBC.
Politiet fik tips fra naboer til “eventyrslejren” , som havde mistanker om hvad der foregik på den afsides liggende lejrplads udenfor en forstad til Rostock. På lejren blev der fundet mængder af racistisk propaganda og håndklæder med hagekors.
Lejren betragtes af et netværk mod nazisme som et forsøk på at rekruttere hele familier tll den ultraradikale neonazisme. Ifølge politiet er de nynazistiske grupper i Tyskland blevet stadig mere voldelige.
I en interview med den tyske avis Der Tagesspiegel, siger chefen for Tysklands rigskriminalpoliti, Jörg Ziercke at nynazisterne i landet på senere tid er blevet mere voldsomme.
“-Nynazister har tidligere undgået vold i stor udstrækning, men så ser det ikke ud længere”, siger Ziercke til avisen.”
Andelen dåd med racistiske og fremmedfjendtlige fortegn er steget i Tyskland. Under årets fem første måneder blev der rapporteret 15 sager, hvilket er en femdobbling, sammenlignet med samme periode i fjor.
Ifølge Der Tagesspiegel var deltagerne på lejren mellem 8 og 14 år.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s