Sverige :Amnesty kræver udredning af voldtægter

16.Sep. 2008 – 13:40 – –
En betydelig del af alle anmeldte voldtægter fører aldrig til en retsag, skriver Amnesty i en ny rapport. Nu kræver organisationen en uafhængig granskningskommission som skal redegøre for hvorfor der ikke rejses flere sager endsige falder dom i flere voldtægtssager .
Mørketallet er stort, oplyser SR´s nyhedsprogram Ekot. Det handler om voldtægter mod piger og kvinder over 15 år. De aller fleste voldtægter bliver ikke anmeldt til politiet, skriver Amnesty i sin rapport.
Af sidste års godt 3.500 voldtægtsanmeldelser førte bare 13 procent til anklager. Ifølge Amnesty bliver mange kvinder ikke troet.
Katarina Bergehed har skrevet rapporten “Fallet Nedlagt ?” (“Sagen afskrevet ?”)
-Især unge teenagepiger har problemer med at få sine sager videre i retsprocessen. Og det kan dreje sig om kvinder som kommer fra Østeuropa eller Asien, det kan være psykosocialt udsatte personer som f.eks misbrugere, hjemløse eller psykisk funktionshindrede kvinder, siger Bergehed til SR Ekot.
Amnesty kræver nu at regeringen skal nedsæte en granskningskommission som skal undersøge hvorfor flere voldtægtssundersøgelser ikke fører til anklager og domfældelser
–– –– –– –– ––
* ŻS -Łę

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s