Krisens Japan: Eksporten ned med 46% i januar

25.Feb. 2009 03:45 –

Eksport ned med 46 procent: “alvorligste krise siden Anden verdenskrig” ifølge Japans regering

TOKYO (BBC )  Eksport fra  verdens største økonomi – efter de Forenede Stater – det kapitalistiske Japan er den laveste i ti år. Nye tal for januar måned viser at eksporten styrtdykkede med hele 45,7 procent i januar i år sammenlignet med samme måned 2008. Det fremgår af de officielle tal fremlagt af Japans regering.
Krisen på det kapitalistiske finansmarked knyttet til det kapitalistiske boligmarked som i 2007 for alvor brød igennem har nu bredt sig til realøkonomien – de kapitalistiske staters egentlige (mer-) værdiskabende produktionsliv. Finanskapitalens krav på profitter og sikerhed for den kapitalistiske fremtid tager nu kvælertag på de kapitalistiske økonomiers produktive liv,.

Landets handelsunderskud løb op i 9,9 milliarder dollar, svarende til 69 milliarder kr – det er det højeste underskud siden den første statitik over den japanske handelsbalance blev offentliggjort i begyndelsen af 1980´erne, rapporterer brittiske BBC.

Også salget af japanske biler er faldet med 69 procent. “Den alvorligste krise siden Anden verdenskrig”, siger den Japanske regering.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s