Irak: Fem udenlandske soldater dræbt i bombeattentat i Mosul

10.April 2009

MOSUL (Afp) Den irakiske modstandsbevægelse gennemført idag fredag et attentat mod besættelsestropper fra US-Army i den nordirakiske by Mosul. Sabotøren rettede aktionen mod en deling udenlandske soldater fra US-Army. Ialt otte personer mistede livet og mere end en snes blev sårede da den irakiske modstandskæmper bragte sin lastbil med sprængstoffer til udløsning ved et checkpoint udenfor politihovedkvarteret i Mosuls sydlige kvarterer og dermed går ind i den lange række af heroiske irakiske modstandskæmpere der offrer deres eget liv og dermed bliver modstandens martyrer.
USA´s militærledelse indrømmer at de mistede fem soldater under attentatet. Derudover mistede 2 irakiske politimænd livet. Blandt de sårede er to US-soldater og tyve (20) irakiske politiofficerer.
Tidligere i år – i februar – blev fire andre USA-soldater og en tolk dræbt i Mosul da en irakisk modstandsmand gennemførte et bombeattentat mod besættelsestropperne. Også denne modstandskæmper mistede livet i bombeattentatet .

At USA´s hær – verdenshistoriens største og mest veludrustede hær – siden Nazistysklands storhedstid – efter seks års militær besættelse, krig og terror mod Iraks folk stadig ikke har kontrol over andet end den såkaldte #”grønne zone” # kvarteret omkring USA´s ambassade i Baghdads centrum- bekræfter den udbredte folkelige modstand mod de udenlandske besættelsesstyrker og modstandsbevægelsens styrke.
Ifølge amerikanske medier er det officielle antal faldne US-soldater i Irak nu oppe på 4.271 siden 2003. Det er dog ikke de virkelige tal, men US-Army´s “officielle” optælling som f.eks ikke regner de mange tusind sårede soldater som senere aflider af de skader de har pådraget sig i krigen mod Iraks folk med i antallet faldne. I en rapport fra den amerikanske Accounting Office och Association of War Veterans of America opgives antallet dræbte US-soldater til 35 til 40 tusind. Altså næsten ti gange så mange som de officielle.

I et eksklusivt interview med Dr. Muthanna al Dhari, fra de Muslimske Lærdes Forbund i Irak – AMSI´s presse- og informationsafdelning med avisen Proletaren.se viderebringes et andet billede af situationen i Irak som AMSI – der er blevet en stemme for modstanden mod besættelsen.   Det er et billede som bestrider det indtryk som medierne i USA og EU viderebringer om at modstanden “er død” og at der er “fremgang for” det vestlige “befrielsesprojekt” i Irak.

Proletaren spørger Dr. Muthanna al Dhari • Mod besættelsen står den irakiske modstand. Efter seks års kamp for at befri Irak, hvad ser De som modstandens vigtigste fremskridt?

Dr. Muthanna al Dhari : Modstandens fremgang er store og vi vil nævne følgende.

På det generelle plan har modstanden:
1. Forringet anseelsen for den unipolære verdensorden [USA som ensom supermagt] og gjort USA forlegen overfor omverdenen.
2. Har sat en stopper for USA´s planer om at skabe et nyt Mellemnøsten og medført at mange af planens enkelte dele mislykkedes.
3. Lettet trykket på andre modstands-fæste i verden og givet plads for nye. Eksempel på dette er Afghanistan, Libanon, Somalia og Palæstina.
4. Givet moralisk støtte til kræfter som modsætter sig den amerikanske og imperialistiske globalisering, både i Asien og Latinamerika, og opmuntret dem til at udfordre den amerikanske regering.

Når det gælder Irak har modstanden resulteret i:
1. 35 til 40 tusind dræbte amerikanska soldater, ifølge rapporter fra amerikanske Accounting Office och Association of War Veterans of America.
2. 164.000 modstands-aktioner mod besættelsesstyrkerne, ifølge der amerikanske Accounting Offices rapport fra juli 2008.
3. At den amerikanska besættelsesmagt er blevet tilføjet så store skader, at den vil behøve fem år for at modernisere sit krigsmaskineri, ifølge Baker-Hamilton-kommissionens rapport.
4. Flere end 150 tusind fysisk skadede ogh psykiskt funktionshindrade soldater.
5. At et stort antal af USA´s besættelsessoldater har begået selvmord, og antallet stiger år för år.

AFP / Washington Post : Bombe dræber fem US-soldater i Mosul

– – –  Al Jazira:14 Irakere dræbte , Scores Injured in War Attacks

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s