Polen : Fattige og hjemløse ofre for brand i Kamien Pomorski

12.April 2009

22 fattige arbejds- og hjemløse er de foreløbige ofre for den brand som brød ud i nat i et tre etagers herberg for hjemløse i den polske Østersøby Kamien Pomorski – ikke langt fra Swinoujcie.
De dræbte hjemløse og deres børn betaler dermed den højeste pris for fattigdommen og arbejdsløsheden i den EU-statsstøttede kapitalistiske markedsøkonomi i Polen.
Kapitalismen kan hverken sikre arbejde eller et hjem til hele den polske befolkning. Millioner er emigreret til udlandet for søge arbejde. Trods det tæller den offcielle arbejdsløshed flere end en milion mennesker.

Undermålig sikkerhed med stiger der kun nåede op til 1.sal og mangel på grundlægggende brandsikkerhed i byggeriet ligger bag at branden i de hjemløses herberge spredte sig med lynets hast .

“- Der fandtes stiger men de nåede kun op til 1.sal. Jeg skreg “Spring ! Jeg fanger dig” til min søster på anden sal men hun gjorde det ikke. Siden var det for sent, fortæller vidnet Dariusz Janyszko til polsk TVP.
Mindt 77 mennesker, mange af dem kvinder og børn, boede på herberget i Kamien Pomorski, ikke langt fra havnebyen Swinoujscie.
20 er hospitalsindlagte med alvorlige brandskader, der i blandt et otte måneders spædbarn.

Kilde: Polska/The Times: 21 dræbte i brand

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s