Albansk partileder myrdet i attentat

3. maj 2009 – 08:07

TIRANA (AFP): – Næstformanden i Albaniens “socialistiske” oppositionsparti, Fatmir Xhindi, blev igår skudt ihjel i nærheden af hans hjem i Roskovec, godt 100 km syd for hovedstaden Tirana.
Socialist-Partiet meddeler at Xhindi netop havde forladt et valgmøde i hans hjemegn da hans mordere dukkede op og skød ham ned. Gerningsmændende forsvandt i en bil og brugte maskinpistoler, meddeler Klodian Branka, talsmand for det socialdemokratiske Socialistpartiet.
Der er ikke umiddelbart kommet yderligere oplysninger frem om attentatet. Det regerende “Demokratiske Parti” er ikke umiddelbart kommet med nogen udtalelse om mordet på en af Albaniens ledende politikere.
Albanien som blev indlemmet i den aggressive militæralliance Nato i sidste måned, skal have parlamentsvalg i slutningen af næste måned.
Tirsdag sendte den albanske regeringen en ansøgning om at indlemme landet i EU.
“Socialisterne” har ikke modsat sig en EU-ansøgning men har taktisk kritiseret at ansøgningen blev sendt inden valget.

Efter et voldeligt vestligt støttet oprør mod den “kommunistiske regering ” i 1992-93, har landet og flertallet af befolkningen kæmpet med massearbejdsløshed og – fattigdom, omfattende kapitalistisk svindel,kriminalitet og korruption, sønderfaldende infrastruktur og stagnation i landets inustrielle og materielle produktionsgrundlag.
Fra Albanien og Kosova styrer resourcestærke kapitalistiske grupper omfattende narko-transporter . I realiteten har de gjort landet til et transit-punkt for en stor del af narko-importen fra sydvestasien til Europa, ligesom de kapitalistiske bagmænd har gjort Albanien til en “transit”-station for en omfattende handel med kvinder og børn til den internationale kapitalistiske prostitutionsindustri . . . . . .. . .
MERE om udviklingen i ALBANIEN efter kontrarevolutionen i 1991: Kommunister vandt frit valg

Fatmir Xhindi har i hans politiske arbejde på lovens og retsområdet uden tvivl været et irritationsmoment for stærke kapitalistiske grupper og deres profitable forretninger. Xhindi efterlader kone og tre børn.

Kilde: Albansk politiker likvideret i skudattentat (AP/Llazar Semini,

KORT om Fatmir Xhindi (albansk) lindi në Fier në 1 prill të vitit 1960. Kreu studimet e larta në Universitetin “Eqerem Cabej” në Gjirokastër, dega histori.
Që prej vitit 1991 është bërë anëtar i Partisë Socialiste, ndërkohë që është zgjedhur si deputet i zonës 68 në Fier, në vitin 2005. Aktivitetin politik e kryente në Tiranë por banonte në Roskovec.
Xhindi është i martuar dhe babai i tre fëmijëve.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s