“Mit liv i prostitution” – tidligere sexslave fortæller om “lykken som prostitueret”

29.Juli 2009

Den tidligere prostituerede Lita Malmberg´s kronik i Politiken om sexslaveriet i den kapitalistiske prostitution ligger på avisens top ti liste over antallet læsere ifølge politiken.dk

Tusinder af piger og kvinder bliver lokket ind i den kapitalistiske prostitution, for at slippe ud af arbejdsløshed og fattigdom. Inden de begynder livet som sexslave har de ofte romantiske og stærkt idealiserede forestillinger om livet i den kapitalistiske prostitution.
I den kapitalistiske propagandafilmfabrik i Hollywood har man gennem årerne gjort flere film hvor nogle af “heltene” i den kapitalistiske verden glorifiseres, som f.eks mafiosa som Godfather og andre kapitalistiske gangstere, men også prostiturerede som Julia Roberts rolle i Pretty Woman , hvor den prostitueredes kvindes liv idyliseres og fremhæves som spændende.

De overbetalte hollywood-stjerner Julia Roberts og Richard Gere spiller hovedrollerne i prostitutions-propagandafilmen “Pretty Woman” – en film som intet har med virkeligheden at gøre for de millioner af kvinder der slaver i den kapitalistiske prostitution. * * *
Hollywood-instruktøren Garry Marshall´s film om luksusluderen Vivian Ward – tilknyttet den omfattende kapitalistiske “call-girl” industri – og hendes forhold til en kapitalistisk forretningsmand, anses for at være skoleeksemplet på ren prostitutions-propaganda.

Malmberg fortæller blandt andet om følgerne af livet i den kapitalistiske prostitution:

Skadevirkningerne af prostitution kommer i etaper. Som prostitueret er man udsat for en øget risiko for kønssygdomme og uønskede graviditeter (kondomer kan gå i stykker).

Man har en øget risiko for at blive udsat for fysisk og psykisk vold og for at blive voldtaget. Og det er svært at gå til politiet og anmelde en voldtægt.

Hvordan kan man bevise, at kunden tvang én til andre og flere ydelser, end det var aftalt på forhånd? At han tiltvang sig adgang til éns krop mere end den ene gang, der var betalt for? Derudover er der i vores retssystem en tendens til, at mænd får rabat på straffen, når det kun er en prostitueret, de har voldtaget.

Og at . . .. . .

Selve sexakten, som mange prostituerede lægger krop til mange gange om dagen, slider på kroppen, og problemer med underlivet er en gene, mange prostituerede lever med på jævnlig basis.

Der er angst forbundet med livet i prostitution. Angst for voldelige kunder, angst for at blive opdaget, og ligefrem angst for at blive slået ihjel af en kunde, der går amok.

På længere sigt opleves skader som for eksempel vanskeligheder ved at få og fastholde nære relationer og vanskeligheder ved at have seksuelle relationer. Det at have ladet sine grænser overskride i en grad, hvor man har tilladt vildfremmede at ligge stønnende og svedende oven på sig, at have ladet sine kropsåbninger penetrere af den ene fremmede mand efter den anden, gør, at man igen skal lære at åbne sin krop og sin sjæl for én, man elsker. Det kommer ikke af sig selv.

Tilhængerne af den kapitalistiske prostitutions legalitet er mægtige og findes ikke bare på Ekstra Bladet, men langt ind i den kapitalistiske over – og middelklasse , fra liberale og venstreorienterede politikere og grupperinger (som de autonome anarkister og journalister med tilknytning til portalen Modkraft og Enhedslisten), til kapitalistiske playboys (-girls) der er overbevist om at de har ret til alt i kraft af deres rigdom.
(også skildret i Robert Redfords film om en millionær der vil betale det magiske beløb “one million dollar” til et forlovet par, hvis kvinden
tilfredsstiller ham seksuelt). Fortalerne for prostitutionen er meget fantasifulde når de skal forsvare deres ret til købe sex af fattige kvinder.
Deres “verden går under og samfundet bliver farligere siger de.

LITA MALMBERG spørger reflektorisk

Hvad skulle samfundet gøre uden prostituerede?

Myterne er talrige: »Der ville være flere voldtægter, hvis vi ikke havde prostituerede«. Vrøvl! Den samfundsgruppe, der er mest udsat for voldtægt, er prostituerede. Voldtægt har i øvrigt ikke noget med sex at gøre, det har noget med vold at gøre. »Mænds seksualitet er anderledes end kvinders. Mænd har brug for deres udløsning for at kunne fungere«. Patetisk sludder.

Det er simpelthen en grov undervurdering af mænd at fremkomme med en sådan påstand. »Nogle mænd vil ikke have adgang til sex, hvis der ikke findes prostituerede«. Nu er det sådan, at kun 8 procent af sexkøberne køber, fordi de ikke mener, de kan få sex på anden vis. Og nu er det altså sådan, at mænd ikke har en gudgiven ret til udløsning, ligesom kvinder ikke har. Og slet ikke når det har så store konsekvenser for dem, der lægger krop til.

Samfundets liberale holdning til prostitution gør, at det er nemt at blive prostitueret. Paradoksalt nok er det ikke så nemt at komme ud af prostitution igen, for prostitution bliver godt nok betragtet som et socialt problem, men også som et individuelt problem, altså med andre ord: Det må den enkelte selv ligge og rode med.

Næsten samtlige politiske partier udviser en skræmmende tendens til ikke at tage stilling til problemet. Hvorfor mon? Kan det hænge sammen med, at sexindustrien er en betydelig pengemaskine? Eller er problemet for kontroversielt?

Prostitutionen siver ned i ungdomskulturen, og unge bytter seksuelle ydelser med penge, tøj, mobiltelefoner osv. uden en chance for at gennemskue konsekvenserne.

Inden for de sidste par år har prostitutionsdebatten blomstret i Danmark, og dette har affødt en organisation af aktive prostituerede, som kæmper for deres ret til at være prostituerede. De argumenterer for retten til at bestemme over egen krop, og for, at prostitution bliver anerkendt som erhverv. De argumenterer også med, at de trives i ’faget’ og ikke mærker skadesvirkninger af det.

Lita Malmberg er socialpædagog og tidligere prostitueret.

Læs hendes kronik Mit liv i prostitution

Læs også interview med denn tidligere prostituerede; forfatteren Somaly Mam, : “Vi vil have sex med de mænd, vi elsker”

Allerede i det det nittende århundrede tog den revolutionære kommunistiske arbejderbevægelse den kapitalistiske prostitution under behandling:
Den revolutionære tyske arbejderleder August Bebel skrev herom i værket: “Die Frau und der Sozialismus” (Kvinden og socialismen) i kapitel 12 om :Die Prostitution – eine notwendige soziale Institution der bürgerlichen Welt

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s