“Fædrelandet kalder” – verdens største statue truet af sammenbrud

21.April 2009 Volgograd,(STALINGRAD frem til 1961 ) Rusland (RIA-NOVOSTY)/
En af verdens største statuer i Mamajev Kurgan-mindeskomplekset for de faldne under slaget om Stalingrad trues af kollaps.
Den store “Moderlandet kalder” – statue eller Stalingrad-statuen på Mamajev Kurgan- komplekset i Stalingrad, som den revisionistiske sovjetiske ledelse under den højreopportunistiske ekstremist Nikita Khrusjtjov i 1961 omdøbte til Volgograd, for at tilfredstille de antikommunistiske og kontrarevoluionære kræfter i ind- og udland, er nu truet af sammenstyrtning efter mere end fyrre år. På samme måde som Khrusjtov-regimet gennem et sekterisk diktat i 1954 dikterede at Krim-halvøen ikke skulle tilhøre Rusland men Ukraine.

Moderlands-stauen står i centrum for Mindes-komplekset “Stalingrad-slagets helte” ved Mamajev Højen udenfor den russiske by Volgograd.
Den mægtige Moderlands-statue forestiller en moder der med sværdet i hånden kalder alle sine døtrer og sønner til forsvar for det truede hjemland.
Stauen på Mamajev Højen gør et uudsletteligt udtryk for den vrede ,styrke og urokkelige modstand mod de fascistiske besættelseshære som havde indledt en åben folkemorderisk aggresion i 1941, et forsvar for Sovjetunionen, det socialistiske moderland. Kvindens vrede, den overbeviste bevægelse fremad mod den fascistiske fjende og den til døden tapre beslutsomhed kommer til udtryk i den åbne mund der nærmest frådende, skrigende som en tigermoder kalder “Stalingrads børn” til angreb på de fascistiske mordere, hendes hånd rækker bagud mod Stalingrad´s døtrer og sønner, samtidigt som håret folder sig ud som hun bevæger sig fremad. Hele Moderlands-figuren giver et stærkt udtryk for den styrke og spænding som kom til udtryk hos “Sovjetunionens børn” i deres heroiske forsvar for den savnomspudne sovjetiske by.
Mindeskomplekset over et af Den Store Antifascistiske befrielseskrig´s vigtigste slag blev bygget til minde om de faldne ved det 200 dage lange slag om Stalingrad under den Anden Verdenskrig, forestiller en kvinde som med sværdet i hånden kalder til forsvar for fædrelandet.
Verdens største statue som vejer hele 8 tusind tons, bare sværdet som “Moder Rusland” holder i sin højre hånd måler 27 meter og vejer alene mere end 14 tons. Hele Stalingrad-mindesmærket – Mamajev Kurgan – tog otte år at skabe . Sammenlagt faldt en og en halv million soldater under kampene og byen blev næsten helt jævnet med jorden. Flere end 40 000 civile mistede livet under de fascistiske styrkers terrorbombardementer af byen i 1942. > > >
Den 85 meter høje Moder Rusland – mindesmærke over de faldne i det heroiske slag om Stalingrad – skuer ud over det tidligere Stalingrad, som de ny-revisionistiske Khrusjtjjov-gruppe fratog dens heroiske navn og omdøbte til Volgograd i 1961 . * * * * * * * * * * * * * * * *
kilder: ria-novosti 17.Apr, BBC,8.maj 2009

70 året for sejren i en af den Antifascistiske Befrielseskrigs største slag blev fejret i februar 2013

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s