Vinter i Europa :41 graders frost i Røros/Norge og flere mennesker frosset ihjel

24.DEcember 2009
KØBENHAVN Det er ikke, den meget lidt omtalte “Køleskabseffekt” der nu giver os temperaturer ned under 41 graders frost i Skandinavien, men godt gedigent vintervejr.

I den norske by Røros meldes der om 41 graders frost natten til onsdag., ifølge VG

Rigtig vinternat i norske Røros: Natten til onsdag blev, der omkring byens lufthavn, målt under minus 41 .

Danmark : To mennesker frosset ihjel

I det kapitalistiske og stærkt klassedelte Europa bliver de fattigste og mest udstødte så at sige frosset ude i kulden og ind i døden. Det gælder især i StorBritannien hvor fattige pensionister hver vinter må betale den højeste pris for det kapitalistiske klassesamfunds økonomiske udbytning af arbejderklassen, hvad der i medierne kaldes  “markedskræfternes frie udfoldelse”. De mennesker som ikke kan betale “markedsprisen” for opvarmning “fortjener” heller ingen varme, som det lyder i Margaret Thatchers – den kapitalistiske nyliberale kontrarevolutions hjemland . Flere tusind af disse tvinges til betale den højeste pris for at tilfredstille det britiske bourgeoisis krav om at profitten er målet for folkehusholdningen; dvs den økonomisk aktivitet “mellem individerne på det frie marked”. I de “officielle” brittiske medier indrømmes det at “minst 26 mennesker har mistet livet” under denne kuldebølge.
I Danmark frøs to mennesker ihjel i dagene optil jul.
Også i det kapitalistiske Polen og Ukraine er flere fattige, hjem – og arbejdsløse, frosset ihjel i december måneds kulde.

122 ofre for kulden i det kapitalistiske Polen

Værst ramt er indbyggerne i det kapitalistiske Polen. Frem til mandag (4. Jan.) har 122 mennesker mistet livet som en følge af vinter-kulden
De fleste ofre for kulden i EU- og Nato-landet Polen var ifølge politimyndighederne , arbejds- og hjemløse mænd i aldereren 35-50 år  “i beruset tilstand”. Myndighederne har – for sent – åbnet specielle natherberge for at hjælpe de mest udsatte og udstødte.
Det ses først og fremmest som en indrømmelse overfor kritikken af de sociale forhold med millioner af arbejds- og hjemløse mennesker.
På den måde forsøger de “ barmhjertige polske kristne” myndigheder at afvise kritikken af de sociale forhold i landet

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s