31.marts 1492: Kristen progrom i Spanien mod de “fremmede”: 160.000 jøder flygter

31.Marts 2010
31.marts 1492-1992 : 500 året for Kongeriget Spaniens progrom mod det jødiske og muslimske mindretal
Idag er det nøjagtig fem hundrede og 18 år siden, at det kristen-feudale regime under regentparret Kong Ferdinand og Dronning Isabella udsteder et “edikt”, et diktat til de “fremmede”, jøderne og muslimerne, om at de skal forlade landet “medmindre de lader sig døbe i den kristne kirke”. Med andre ord skal de “ikke-kristne minoriteter” afsværge sin kultur, tro og levevis og konvertere til den “kristne kirkes tro”, (hvilket ikke skal forvekles med den lære Kammerat Jesus og de første “kristne” agiterede for) for at få opholdstilladelse i Kongeriget Spanien. I realiteten er der tale om en “udvisningsordre” mod landets muslimer og den jødiske minoritet.
Under Kong Ferdinand og Dronning Isabellas regime iværksættes – med Colombus rejse i 1492, også den “kristne kolonisering” af det “amerikanske kontinent” med millioner af “hedenske indianske” offrer.
Under de arabiske maueres herredømme på den iberiske halvø, havde jøderne, ligesom de “kristne, kættere, hedninge og andre mennesker” oplevet en frihed som ikke eksisterede mange andre steder i Europa.
Som en følge af den spanske inkvistion flygtede 160 tusind jøder og sikkert endnu flere muslimer fra Spanien.
Dele af Spanien blev i år 711 efter vor tidsregning, erobret af de arabiske mauere. Under næsten 800 års mauersk styre levede jøder, muslimer, kristne , kættere og andre mennesker fredeligt side om side, og der blev sågar bygget adskillige klostre og kirker i hele Spanien, ligesom der blev bygget synagoger og imponerende bygningsværker som f.eks Al Hambra -Paladset, som den dag i dag imponerer besøgende og minder Spaniens og andre folk om El convivencia, denne kulturelle blomstringsperiode, som Spanien gennemgik under maurerne. El convivencia – den kulturelle og civilisatoriske blomstringsepoke som de iberiske og andre Europæiske folk gennemlevede, skæmmes af kristne jøde-forfølgelser i de kristne territorier .
Med Det Hellige Officium, den europæiske inkvisition, som var en kontrarevolution som skulle undertrykke al modstand mod den feudale og gryende kapitalistiske udbytning og sikre de kristen-feudale og kapitalistiske herskeres magt, ejendom og udbytningen af det arbejdende folkeflertal, bliver der sat en stopper for El convivencia den kulturelle “blomstringstid” på den iberiske halvø under de arabiske mauere.

Under den kristne inkvistion i Europa tog kirken alle mulige torturinstrumenter i brug, ud over den særlige afbrænding af hekse og andre kættere på bål, som i Skandinavien fortsatte ind i det attende (18.) århundrede.

I 1478 giver den kristne kirkes overhoved; Pave Sixtus IV ordre om at oprette en særlig spansk afdeling af det Hellige Officium _ Inkvisitionen,

Spaniens kristen- feudale herskere under Kongeparret Isabella og Ferdinand gør den “spanske inkvisition” berygtet, helt op i hvor tid som et eksempel på Europas herskendes klassers progromer mod jøder, muslimer og andre kættere som underkastes inkvisitionens forhør, tortur, tvangsdøbning/konverterting eller bliver fordrevet fra det “Hellige Spanien og Portugal”. Den europæiske og spanske inkvistion var et led i en europæisk kontrarevolution hvis brutalitet og menneskeforagt vi skal helt op til det tyvende århundredes fascistiske regimer i det kapitalistiske Tyskland, Italien, Spanien og Portugal under Mussolini, Hitler, Franco og Salazar for at finde noget mere brutalt og hensynsløst.
I reaktionære kredse omkring den borgerlige feminisme i Nato- og EU-landene er Dronning Isabella idag et ikon på samme måde som Margaret Thatcher, Hilary Clinton og Helle Thorning.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s