Historierevisionisme i Sveriges Kongehus: Dronningen lyver om hendes faders nazistiske sympatier

6.Maj 2010

HISTORIE-REVISIONISME i SVERIGES KONGEHUS

STOCKHOLM * (“Svenska Dagbladet”) I et interview som blev vist i svenske medier, forsøger Silvia Renate Sommerlath , som idag besidder positionen som Sveriges Dronningelige statsoverhoved, efter at hun blev “familiesammenført”, i et af staten godkendt og arrangeret ægteskab, med den svenske kronprins Carl Gustaf Folke Hubertus; at retouchere de faktiske nazistiske sympatier og aktiviter i hendes slægt væk.

Der findes de som slår fast at det er ligeså selvfølgeligt at dronningen ikke kan gøres ansvarlig for faderens, farfaderens eller andre slægtninges fascistiske holdninger; som det er en selvfølge at samme Dronning fortæller sandheden og ikke forsøger at revidere og skønmale de klare nazi-fascistiske sympatier i hendes slægt. Hendes fader, Walther Sommerlath, meldte sig tidligt under de nazistiske faner i Brasilien i mellemkrigstiden.
Det var i og for sig fuldt acceptabelt, i Brasiliens herskende udbytterklasser i 1930´erne og under den krig som den tyske imperialisme udløste i 1939; lige såvel som det var accepteret i Tyskland, Italien , Danmark og mange andre kapitalistiske lande i Europa og på det amerikanske kontinent. At Herr Sommerlath´s tilslutning til det tyske naziparti skete frivilligt, understreges af at kun omkring 2.900 af de 80 000 tysker som da var bosatte i Brasilien gik med i nazipartiet. *1)

Dronning Silvia alias Silvia Renate Sommerlath, datter af Walther Sommerlath, medlem af Hitlers Naziparti.

Public-service kanalen TV4´s program “Kalla Fakta” – påviser at hendes fader ikke bare var frivilligt medlem af det tyske naziparti, men også at den metal-fabrik han “overtog” i 1938 var ejet af Efim Wechsler; en forretningsmand med jødisk baggrund; eller hvad de tyske medier kaldte et “jødisk undermenneske”. Som et led i “ariseringen” af Tyskland blev Efim Wechsler i 1938 kort tid inden krystalnatten” tvunget til at “overlade virksomheden” til Herr Sommerlath. Wechler flygtede til Brasilien.
På “faderens fabrik” producerede arbejderne ej heller legetøj sådan som “dronningen troede” – fabriken var en del av Hitlers krigsmaskine.
Det svenske Kongelige Hofs medielakajer afviser overhovedet at udtale sig om sagen. Dronningens fader ;Walther Sommarlath benægtede i et interview i 1976 att han nogensinde havde været medlem af NSDAP, det tyske naziparti. Men hans medlemskort findes bevaret i Bundesarchiv i Berlin. Det viser en artikel af avisen “Arbetaren”s reporter Mats Deland som blev trykt i torsdagens udgave. NSDAP-medlemskortet viser at Walther Sommerlath blev medlem i nazipartiet mindre end to år efter Hitlers magtovertagelse. Da boede familien Sommerlath sig i Sao Paolo i Brasilien, og Walther Sommerlath blev medlem i nazipartiets udlandsafdelning NSDAP/AO.

På dette tidspunkt havde nazilederne den holdning at kun de udlandstyskere som ville “kæmpe for de nazistiske ideer” skulle optages som medlemmer.
Imidlertid flyttede familien Sommerlath tilbage til Tyskland i 1938. Året efter blev Walther Sommerlath indehaver af en metalvirksomhed i Berlin. Den virksomhed blev efterhånden trukket ind som leverandør til “den nazi-tyske krigsmaskine” som året efter indledte udryddelseskrigen mod de slaviske, jødiske og kommunistiske undermennesker i Polen , Tjekkoslovakiet, Sovjetunionen, Jugoslavien og andre lande og folk.
– Men det var vel dem eneste måde hvor jeg støttede krigsindsatsen, udtalte Walther Sommerlath i et interview med avisen Expressen 1976.

På fabrikken som Sommerlath ejede, blev der fremstillet kampvogns-dele, sikten og gasmasker.
Samme år som fabriken blev bombet, i 1943, fødtes dronning Silvia.
I 1947 flyttede familjen tilbage til Brasilien, hvor Walther Sommerlath arbejdede for den svenske virksomhed Uddeholm.
På Herr Sommerlath´s medlemskort findes der ingen notering som peger på at han forlod nazipartiet. NSDAP blev opløst og forbudt af Sovjetunionen og dets antifascistiske allierede efter krigen.
Walther Sommerlath døde i Heidelberg 1990. Hoffet nægter at kommentere Dronningefaderens elleve-årige medlemskab i Hitlers parti.

“- Det blir inga kommentarer. Drottningens pappa har aldrig varit en del av den svenska kungafamiljen,

udtaler Ann-Christine Jernberg ved Hoffets presseafdelning.
Drottning Silvia er ikke ansvarlig for sin “pappas mørke fortid. Den berørte kun ham. Men det er et åbent spørgsmål om kronprinsen (den nuværende Konge) var blev gift med Silvia Sommerlath i 1976 om det havde været kendt at hendes fader havde været medlem af nazipartiet så længe?

Olof Ruin, professor emeritus i statsvidenskab mener at dronnningens baggrund ikke er en privat sag. Var hendes faders baggrund blevit kendt i 1976 hade det varit känsligt, menar han:
– Men det är en hypotetisk fråga om det hade påverkat. Det hade inte varit riktigt bra, men i sista hand måste varje människa bedömas utifrån sig själv.

Da kongen giftede sig med Silvia i 1976 behøvede han aldrig bede om regeringens tilladelse. Hvis kronprinsesse Victoria skulle ville gifte sig inden hun bliver dronnning skal derimod regeringen godkende den blivende brudgommen. Da det i fjor blev kendt at den hollandske kronprins Willem havde fremskredne drømme om at gifte sig med den 30-årige Maxima Zorreguieta fra Argentina gav Statsminister Wim Kok ordre om at undersøge hele Signorita Zorreguieta slægtsbaggrund. I al hemmelighed tillsatte han en kommitté et halvår inden forlovelsen. Opgaven var framfor alt at se kronprinsens kommende svigerfader efter i sømmene. Den idag 73-årige Jorge Horacio Zorreguieta var minister i Argentina under det fascistiske militær-regimes såkaldte beskidte krig mod vänstern hvor flere end 30 000 oppositionelle blev myrdet eller bare forsvandt.

Utredningen kom frem til att Jorge Horacio Zorreguieta inte gjort sig skyldig till brott men att han agerat minst sagt naivt. Statsminister Kok sendte fhv udenriksministern Max van der Stoal till Argentina. Han sade att regeringen ville stoppe bryllupet om Zorreguieta ikke lovade att stanna i Argentina under förmälningen.
– Regeringen gjorde allt for at kongehuset og monarkiet inte skulle behøva opleva pinsamma avsløjanden flera år senare, fortæller journalisten Job van Sander som bevakar kungahuset for den hollandske avis “Algemeen Dagblad”.
KILDE SVENSKA DAGBLADET
*1)

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s