FBI-Dokumenter bekræfter: Kong Edward den 8. af Storbritannien var nazi-sympatisør

22.maj 2010

OSLO (NRK) * Det som progresive journalister, historikere og revolutionære kommunister har fremhævet og pointeret; gang på gang; i årene efter befrielsen i 1945: at store dele af Europas og Amerikas kapitalistiske over og middelklasse var pronazistisk og aktivt støttede og opmuntrede forberedelserne af krigen eller rettere Holocaust-aggressionen mod de “kommunistiske og slaviske undermennesker” i Stalins Sovjetunion bliver nu igen bekræftet af autentiske dokumenter fra FBIs arkiver. De nyligt frigivne dokumenter bekræfter at rygtene om at den britiske Kong Edward den 8. sympatiserte med nazistene under siste verdenskrig. Han satt på tronen et knapt år i 1936, og var hele tiden en kontroversiell person.Kong Edward VIII og hans amerikanske kone Wallis Simpson, begge nazi-sympatisører, ligesom store dele af Tysklands,Italiens, USA´s, Frankrigs, Danmarks og Englands kapitalistiske overklasse.

Her modtages parret under et besøg i Nazi-Tyskland af Hitler.

Flere kilder bekræfter nu nazi-mistankerne om Storbritaniens tidligere kongepars politiske sympatier. For første gang blir hele historien fortalt; – fra innsiden, med dramatiserte illustrasjoner.

I 1941 blev de overvåget av amerikanerne da de besøkte Florida, og Hitler tog varmt imod Edward og Wallis Simpson da de kom til Tyskland. Edward skal ha overlevert hemmelig informasjon fra de allierte til fienden, og forrådte dermed ikke bare Storbritannien, men også Sovjetunionen, modstandsbevægelsen og de antifascistiske allierede.

Den borgerlige britiske presse promoverede parret i en sådan udstrækning at den kommende tronfølger fik ideer om at skulle spille en rolle som britisk “peace-maker” mellem Nazityskland og Kongeriget Storbritannien på samme måde som Neville Chamberlain i 1938 talte om “peace in our time”

(stilfoto fra filmen)
DEn britiske dokumentar-film om Nazikongen Edward VIII sendes på : NRK1 (Norges svar på DR1) :lørdag 22. mai kl 22.10 Nazikongen Edvard 8.
Kontroversiell konge
Regi: Clive Maltby
Originaltittel: Edward VIII – The Nazi King
I rollene: Edward VIII (Tom Carter) og Wallis Simpson (Hannah Young), m.fl.
Produksjon:2008/ Oxford Film and Television production LTD
* * *

KILDE: NRK.no

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s