Haiti, et halvt år efter jordskælvet: Flere end en million mennesker hjemløse

12. Juli 2010
PORT au PRINCE (realclearworld/AP)
Akkurat idag er det et halvt år siden et jordskælv ramte det kapitalistiske Haiti, den vestlige jordklodes fattigste land. Skælvet varede 30 sekunder og blandt andet på grund af den elendige kapitalistiske boligstandard for flertallet af mennesker i dette brutale kapitalistiske klassesamfund mistede 300 tusind mennesker livet.
Millioner blev sårede og hjemløse og alle verdens øjne og medier rettede opmærksomheden mod landet som allerede inden naturkatastrofen var et af verdens fattigeste, plaget af kapitalistisk massearbejdsløshed, fattigdom, sult, kriminalitet, mord, gentagne kapitalistiske statskup, politisk undertrykkelse og mord .
Der blev lovet hjælp til genopbygningen i tonsvis, sammenlagt for hvad der svarer til 5300 millioner us-$, mere end 32 milliarder kroner. Da de kapitalistiske banker og finanskapitalister kom i krise for to år siden, sad de kapitalistiske staters borgerlige og socialdemokratiske politiker i “krisemøder”, nat og dag for at hjælpe kapitalen ud af krisen med billioner af skattedollars .
I modsætning til “ekspres”-hjælpen til de kriseramte kapitalister er den hjælp som de samme borgerligt-socialdemokratiske politikere i de imperialistiske stater lovede Haiti, som sædvanligt udeblevet . Det vil sige omkring en tiendedel er blevet udbetalt til det fattige Haiti som nu står overfor den karibiske orkan-sæson.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s