Fattigdommen mere udbredt i Indien end i Afrika, ifølge ny forskningsrapport

13 juli 2010 – 18:14

De stenrige herskende klasser i det kapitalistiske Indien har i de sidste ti år næsten ikke kunnet åbne munden uden at tale om “Shining India” – som en del af det “kapitalistiske “mirakel” , superkonjunkturen som de vestlige medie-papegøjer har talt om indtil de kapitalistiske krise-tegn for alvor blev åbenbare for et par år siden. I en ny undersøgelse udført af universitetet i Oxford i samarbejde med FN´s udviklingsprogram viser det sig at der er flere fattige i det kapitalistiske Indien end i Afrika.
Det er resultatet af en ny metode til at beregne fattigdom på, “Multidimensionellt fattigdomsindeks” (MPI) hvor man ikke bare kigger på folks inkomster men også undersøger levesstandarden mere generelt.
Det viser sig at der findes flere fattige mennesker i otte af Indiens delstater end i de 26 fattigste afrikanske lande.,

-Vor undersøgelse identificerer de mest udsatte hjem og grupper og det giver os forståelse for hvad der mangler i deres liv,
udtaler Sabine Alkire på Oxford universitet, hvor indekset er udviklet.

Raporten påviser at 421 millioner mennesker, er fattige i Indien ifølge MPI-indekset. Selvom Indien er jordens folkerigeste land; efter Kina, svarer de 421 millioner mennesker til næsten halvdelen af befolkningen. De mennesker som er fattige ifølge MPI behøver ikke nødvendigvis at være fattige når vi regner deres inkomster. For eksempel er “kun” to tredjedele af Nigers befolkning “indkomstfattige” mens hele 93 procent regnes som fattige med MPI-indekset.

Kilder: BBC: ‘Flere fattige i Indien end i Afrika’

The Guardian:More of world’s poor live in India than in all sub-Saharan Africa, says study

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s