Er du blevet slave af “Facebook” ?

9.Juli 2010
STOCKHOLM (Expressen) Spørger liberale expressen som konstatere at stadig flere kvinder er blevet afhængigt af at blive bekræftet på nettet.

Det er en amerikansk forsknings-rapport som, ifølge avisen, viser at stadig flere kvinder bliver afhængige af facebook.
Brugen af facebook er eksploderet konstater avisen og ifølge en “dugfrisk undersøgelse er det først og fremmest kvinderne ” som ligger bag stigningen.
I “facebook-undersøgelsen” beskriver 39 % sig som afhængige. Hele 34 procent af kvinder mellem 18 og 34 år oplyser at det første de gør når de vågner om morgenen er at logge ind på facebook.. 57 % oplyser at de “taler mere med personer på nettet end i det virkelige liv”. 26 % står op midt om natten for at logge ind på facebook.
Psykologen Owe Sandberg, som har specialiseret sig på patienter hvis internet-anvending forårsager alvorlige problemer, siger til avisen at facebook-aktiviteterne ikke nødvendigvis fører til manisk afhængighed, men det kan skabe en “statusopdateringsangst”.
” – Når man får en besked på facebook så er det en bekræftelse, man har det godt og vil have mere” , udtaler Sandberg.


TEGN PÅ at DU er PÅ VEJ til at BLIVE FACEBOOK-slave !

Når dine Facebook-vaner overgår fra at være en social adspredelse til at styre dit liv : for eksempel 1.) * * når du tror at det er nødvendigt at opdatere din status flere gange om dagen, måske hver eneste time * * 2.) Du får abstinenser og bliver irriteret hvis du ikke kan logge ind. 3.) Du taber tidsperspektivet: når du tror du facebooket i ti minutter har du i virkeligheden været “på” i flere timer HVORDAN KOMMER JEG UD AF Facebook-afhængigheden ? Forbyd ikke, men sæt grænser . Som forælder kan du skemalægge computer-tiden for dine børn.. Vær bevidst om at det handler en del om gruppetryk . Har du sat grænser for computer og dermed facebook-tiden er det meget enklere at forklare hvorfor at du bare er logget ind under en vis tid. KIlde: Psykolog Owe Sandberg. Af de 1600 personer som svarede på spørgsmål om deres facebook-vaner svarede

39 % at de er afhængige

34 % af kvinderne mellem 18 og 34 år siger at det første de gør når de står op om morgenen er at logge ind på facebook.

57 % oplyser at de “taler” mere med personer på nettet end i det virkelige liv

26 % står op midt om natten for at logge ind og 20 % inden de falder i søvn

42 % kan ikke se noget forkert i at lægge fotografier ud som viser at de er synligt sprit- eller narko-påvirkede.

KILDE: dagbladet Expressen 9.juli 2010./Oxygen Media udførte undersøgelsen for Lightspeed Research * * * *

* * * Læs også de 7 skarpe tips om Facebook fra Forbrugerrådets blad TÆNK

7 skarpe om Facebook
Tænk dig om når du tilmelder dig det sociale netværk Facebook. Her finder du 7 skarpe råd om Facebook.

1. Ifølge Facebook hører Facebook under amerikansk lov. Derfor accepterer du en lang række ting, som ikke er tilladt efter dansk lovgivning, når du tilmelder dig Facebook.

2. Det er ikke muligt at slette sin profil. Du kan deaktivere din profil, men den kan stadig ses på Facebook, og du kan aktivere den igen ved bare at logge ind. Det betyder, at du måske skal leve med din profil på Facebook mange år frem.

3. Facebook benytter din stiltiende accept ved ændringer i brugervilkår. Det betyder, at Facebook til enhver tid kan ændre brugervilkårene (uden at gøre opmærksom på det), og at du accepterer denne ændring ved fortsat at bruge din konto.

4. Du udleverer dine venners oplysninger. Accepterer du en applikation (quizzer, sjove beskeder, spil med videre) på Facebook, giver du automatisk udvikleren af applikationen lov til at indhente oplysninger om dine venner og andre i dine netværk.

5. Andre kan lægge billeder af dig på Facebook. Du bør derfor overveje nøje, hvilke billeder du lægger på din profil og eventuelt spørge om lov først. Indstiller du dine privatlivsindstillinger til maksimal beskyttelse, er det kun dine venner, der kan se de billeder, du lægger ud.

6. Facebook bruger dine oplysninger og deler dem med tredjepart. Derfor bør du begrænse de oplysninger, du lægger på din profil og aktivt fravælge deling af dine oplysninger, idet standardindstillingerne altid er stillet til at dele mest muligt med flest mulige.

7. Facebook er ikke sikker. Siden bliver ofte angrebet af hackere, der vil have fat i dine personlige oplysninger. Brug derfor aldrig det kodeord, du bruger til Facebook, til andet (netbank, computer m.v.) og skift det jævnligt.

TÆNK:15 gode råd om Facebook

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s