Facebook kostede to ansatte jobbet: Chefen kan holde øje med dig takket være facebook

21.December 2011

To ansatte fyret efter “kritiske” indlæg på Facebook om deres arbejdsplads. Fagforening advarer mod at bruge den grundlovsfæstede ytringsfrihed til at diskutere arbejdspladsforhold

PAS PÅ. Det er en god idé overveje det grundigt, inden man diskuterer forhold på sin arbejdsplads på Facebook, viser ny sag.

Fagforening advarer mod at diskutere arbejdsforhold på sociale medier.

“De smager af hvordan det er at gå på arbejde på hilton… altså muggen røv!”

Sådan skrev en ansat hos Hilton Foods i Hasselager på sin Facebook profil i en korrespondance med en kollega.

Det kom ledelsen for øre, og så blev de to unge medarbejdere fyret med begrundelsen »Illoyalitet mod virksomheden på Facebook«. Det skriver Fødevareforbundet NNF, der er en fagforening for fødevarearbejdere, i sit medlemsblad Substans.

De to medarbejdere blev øjeblikkeligt fyret og oveni det fik de karantæne med hensyn til at få dagpenge, da de var “selvforskyldt” i forhold til at miste jobbet.

Tage til efterretning

Virksomhedens ledelse lod sig ikke rokke trods NNFs forsøg på at forhandle en mildere løsning for de to fyrede medarbejdere, og forbundet har derfor måtte tage afskedigelserne til efterretning, siger forbundskonsulent Jim Jensen til Substans:

»Sagen understreger, at Facebook er at betragte som et offentligt rum. Det kan godt være, at man tror, at det bare er venner, man skriver med. Men en af de to unge medarbejdere fra Hilton havde 380 venner, og så kan et budskab hurtigt komme længere ud, end afsenderen havde forestillet sig«.

Sagen er langt fra den eneste af sin slags. Sidste år havde HK en lignende sag, hvor en vagtfunktionær blev fyret og bortvist efter kritiske bemærkninger om ledelsen på Facebook.

Derfor advarer NNF sine medlemmer mod at diskutere forhold på sin arbejdsplads på Facebook.

»Vi kan i hvert fald fastslå, at retsstilligen er skrøbelig for ansatte, der giver deres mening til kende på Facebook. Så der er rigtig god grund til at overveje, for ikke at sige advare imod, at man overhovedet bruger Facebook til at diskutere forhold på sin arbejdsplads«, siger Jim Jensen til Substans.

KILDE: Politiken/NNF/Substans:

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s