Tyrkisk investerings-selskab bekræfter: det statskapitalistiske bilkoncern General Motors vil slagte bilfabrikken SAAB

28 februar 2012

Saab-investor om GM´s “forhandlingsskuespil: “aldrig tidligere har oplevet en sådan opførsel fra en virksomhed af den størrelse”

Også det kapitalistiske investeringselskab Brightwell Holdings med base i Tyrkiet har store problemer med det kapitalistiske fallitbo* General Motors som juridisk ejer licenser til visse Saab-bilmodeller. Selvom Brightwell ønsker at investere i Saab og dermed sikre bilproduktionen i svenske Trollhättan , med at komme den svenske bilfabrik til hjælp med den kapital som  Saab behøver .

”Min konklusion er at GM vil slå Saab ihjel”.

Det er Zamier Ahmed, bestyrelsesmedlem i Brightwell Holdings, som udtalar sig så hårdt om General Motors holdning til Saab Automobil efter at forhandlinger med GM blev afbrudt mandag aften.

– Budet er trukket tilbage. Vi har været i kontakt med konkursforvaltarna. På grund af GM´s attityde kan vi ikke fortsætte, siger selskabets pressetalsperson Zamier Ahmed til den svenske erhversvsavis Dagens Industri. Di.se

Brightwell Holdings, som har fået hjælp af den tidligere  Saab-direktør Victor Muller, hade tænkt offentliggøre sitt bud på Saab Automobile nu på torsdag.

Også Viktor Muller måtte opgive at “overbevise” det amerikanske fallitbo om at acceptere en fortsættelse af bilproduktionen på Saab-fabrikken, selvom flere kapitalister fremlagde seriøse investeringsplaner.

Planen var at overtage hele Saab Automobile og at gen ansætte en majoritet af de ansatte på Saab, ifølge Zamier Ahmed.
En skuffet Zamier Ahmed udtaler videre til Dagens Industri:
– Allting var under kontroll og vi ventede på en endelig tilbagemelding fra GM. De ændrede beteende i sista stund. Desværre må jeg sige at jeg aldrig tidligere har oplevet en sådan opførsel fra en virksomhed af den størrelse, siger Zamier Ahmed till Di.se.

GM ejer tekniklicenserna til de ded nyeste Saab-modeller: 9-3, 9-5 och 9-4X och en køber av Saab Automobile behøver det statsejede GM´s accept for at starte bilproduktionen igen.

– Vor intention har hela tiden værit att køba hela Saab och for att få Saab att overleva var det nødvendigt starte produktion omedelbart. Jag kan inte se hur produktionen skulle kunna starta utan samarbete från GM:s sida, siger Zamier Ahmed.

Enligt honom har han och ett team på 36 personer snickrat på värderingen av Saab och på en affärsplan de senaste veckorna – ett arbete som har kostat flera miljoner euro.

I planen ingick att Brightwell Holdings skulle få tillbaka en majoritet av Saabs gamla arbetsstyrka och en produktion på 200 000 bilar per år inom två år.

”Alla har samarbetat med oss – konkursförvaltarna, underleverantörer och personer på Saab. Vi var beredda att satsa hundratals miljoner euro, men tyvärr hade GM andra planer”, siger Zamier Ahmed.

*Verdens største bilkoncern General Motors blev efter udbruddet af den kapitalistiske krise i september år 2008 (Lehman Brothers-krakket) trukket ned i den kapitalistiske krisesump og var et fuldstændigt kapitalistisk fallitbo da Bush-regimet med fuld støtte fra “Obama-demokraterne” overtog koncernen for at sikre kapitalens profitter gennem aggressive angreb på bilarbejderne overenskomst-sikrede løn, nedlægninger af hele bilfabrikker som Saab i Sverige.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s