1933: HITLER Udpeget til Regeringsleder i Tyskland

30.Januar 2013

1933 -2013  80 år siden Hitler “fik” regeringsmagten af den “antinazistiske” præsident Hindenburg*

BERLIN (ROTE FAHNE*)       Den 30.JANUAR 1933 bliver de tyske fascisters leder Adolf Hitler udpeget til Rigskansler (dvs “statsminister”) i Tyskland; den vestlige “civilisations hovedland”.
DEN DER VÆLGER HINDENBURG,  VÆLGER HITLER, OG DEN DER VÆLGER HITLER VÆLGER KRIGEN
Over hele verden, ikke mindst i Tyskland bliver årsdagen markeret i medierne; ikke uden grund. For den borgerlige “antinazist” ;Præsident Hindenburg´s udnævnelse af nazi-partiets leder til regeringsleder , iøvrigt i fuld forståelse med det “verdensledende”  tyske erhvervslivs topchefer (Siemens, Krupp, Thyssen );  var begyndelsen til katastrofen  for Tyskland med 12 års krig, antikommunistisk og antisemitisk terror og fascistisk repression af majoriteten i den tyske arbejderklasse og folk som nægtede af give Nazi-partiet flertallet i noget parlamentarisk valg . . . .
SPD, Staunings socialdemokratiske “broder”-partifæller i Tyskland opfordrede ligefrem til at stemme på Hindenburg ved præsidentvalget i 1932 under parolen: DEN SOM VÆLGER HINDENBURG SLÅR HITLER !” Ligesom idag hvor de socialdemokratiske ledere i Tyskland såvel som i Danmark “fedter opad og sparker nedad” for at vise det “kapitalistiske erhvervsliv” hvor “ansvarlige” de er overfor kapitalens interesser, talte socialfascisterne i SPD om at Hindenburg var det “mindste onde”. Ni måneder og tyve dage efter at Hindenburg; det “mindste onde” var blevet valgt til præsident, blandt andet i kraft af socialdemokratiske stemmer, baner “det mindste onde” vejen for det “største onde”: Hitlers vej til magten da han den 30.januar 1933 bliver udpeget af “antinazisten” Hindenburg til ny regeringsleder.
For KOMINTERN_partiet KPD (Tysklands Kommunistiske Parti) var der ingen tvivl om at: “DEN DER VÆLGER HINDENBURG, VÆLGER HITLER,OG DEN DER VÆLGER HITLER VÆLGER KRIGEN”
At Hindenburg som blev valgt på anti-nazistiske” stemmer udpeger Nazipartiets leder til tysk regeringsleder er afslørende for det borgerligt-kapitalistiske demokrati som herskede i Weimar-Republikken: Op til valget giver de borgerlige og reformistiske forsvarerer af kapitalismen valgløfter til folket som kynisk forrådes efter valget fordi den herskende kapitalistklasse kræver det og fordi selve det kapitalistiske system ikke kan opfylde valgløfterne.
Hindenburg Hitler
Tysklands Præsident Hindenburg og Nazi-partietsleder Adolf Hitler
Bundesarkiv Hindenburg und Hitler Tysklands Præsident Paul Hindenburg og Kansler Hitler sammen den 25 februar 1934
.

KIlDER :“Vor 80 Jahren wurde Adolf Hitler Reichskanzler”

Radio Bremen :”Ernennung Hitlers zum Reichskanzler”

* * * * * * * * *
* * * Interview med historikeren; professor Hans Mommsen: “Nazipartiet stod i 1932 midt i en krise. I November tabte de 14,6 procent af deres stemmer ved Rigsdagsvalget, und in den folgenden Regionalwahlen fast 40 Prozent ihrer Stimmen. Den aura af uovervindelighed som de borgerlige og højreliberale tyske medier havde bygget op omkring Hitler og nazisterne var igang med at smuldre fordi det tyske folk nægtede at give Nazipartiet og Hitler en fuldmagt (flertal).

* * * Der Tag, an dem sich Hitler in Kassel feiern ließ

* * * Vor 80 Jahren kam Hitler an die Macht

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s