Ultra-liberal Cepos-økonom støtter Thorning-regeringens politik

20.Februar 22:48
KØBENHAVN(DR/Ritzau)Igen får den socialdemokratiske partileder Helle Thorning åbent støtte fra ultraliberale kredse.
Det er cheføkonomen i den ultraliberale tænketank Cepos; Mads Lundby Hansen som støtter Thorning-regerings “beskæftigelsesstrategi” der går ud på at forkæle det kapitalistiske erhvervsliv (og bankerne) med endnu lavere skatter og afgifter. 

“- Virksomhedernes konkurrenceevne er belastet af eksempelvis høje energiudgifter, så hvis man sænker dem, så forbedrer man konkurrenceevnen for dem, der skal afsætte varer på verdensmarkedet.” – Fordi priserne ikke bliver så høje, bliver der solgt flere varer, og det vil være gavnligt for virksomheden og få en positiv effekt på beskæftigelsen, siger den ultraliberale cheføkonom.

 Problemet er at det “verdensmarked” som Thorning-regeringen og dens ultraliberale støtter på Cepos sætter deres lid til er ramt af den værste økonomiske krise siden 1930´erne. 

“Det er også det som Frederik I. Pedersen, analytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd pågeger overfor nyhedsbureauet Ritzau  

 “Fakta er, at der er masser af penge hos både danske husholdninger og virksomheder, men det er lysten til at investere dem, der mangler, . . . Hvis man var interesseret i at skabe arbejdspladser var det bedre at man øgede de offentlige investeringer, og at man ville få mere ud af at få virksomheder og private til at bruge flere penge. Han siger, at så længe krisen raser i udlandet, så vil effekterne af en reform være usikker. Derfor fik hverken efterlønsudbetalingerne eller regeringens kickstart den ønskede effekt på økonomien.

.

Allerede inden socialdemokraternes partiformand blev udpeget til Danmarks statsminister af det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten blev Thorning rost af “Cepos” for hendes støtte til uligheden i det kapitalistiske klassesamfund:
Helle Thorning roses af ultraliberale CEPOS for ulighedstanker
Kilde: /ritzau/+

“DR-Nyheder:Liberal økonom bakker Thorning op”

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s